Nytt mystiskt kriminaldrama får tittarna att skrika efter mer

Nytt mystiskt kriminaldrama får tittarna att skrika efter mer

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 22:05 | Publicerad 27 juli 2024 kl. 20:00

Har du sett "Presumed Innocent" ännu?

Den nya thrillerserien "Presumed Innocent" med Jake Gyllenhaal fängslar tittare världen över och slår rekord på Apple TV+.

Finns det något bättre än att sjunka ned i en sylvass thriller? Det tycker inte vi heller. Den nya serien Presumed Innocent med Jake Gyllenhaal har blivit en stor succé som fortsätter att sätta Apple TV+ på kartan världen över. 

I serien, som är en ny version av Harrison Ford-filmen med samma namn från 1990, följer vi Jake Gyllenhaal som spelar Rusty Sabich. Han anklagas för ett hemskt mord på en tidigare kollega, och möts därför av hårt motstånd från sin närmaste krets. Alla undrar de samma sak: är han skyldig?

Många har hyllat Presumed Innocent, inte minst i Sverige där kritikerkåren ger den höga 3,8/5 i betygssnitt. Filmtopps recensent Nathalie Leth var även hon begeistrad och delade ut högsta möjliga betyg. Så här skriver hon bland annat i sin recension av serien

"Tio år efter Nightcrawler får vi äntligen se Jake våga ”all in” eftersom han vet att han har en vinnande hand. Och det är både så vackert och obehagligt som det låter!"

Nytt mystiskt kriminaldrama får tittarna att skrika efter mer
Foto: Apple TV+.

Tittarna älskar kriminaldramat "Presumed Innocent" med Jake Gyllenhaal

På sociala medier kan man se ett stort pådrag runt serien. Den har till och med tagit sig genom på Facebook-gruppen Netflix Bangers. Så här såg det ut bland användarna där innan alla avsnitten blev tillgängliga den 24 juli: 

– Det är så bra, men släpp alla avsnitt direkt! Det är så irriterande.

– Den här serien är verkligen enastående! Jag har inte sett en så bra serie på länge!

– Kollar nu och kan inte vänta på nästa avsnitt!

– Apple TV krossar med alla sina fantastiska serier. 

– Den är briljant. 

– Veckodagarna gör så ont. Önskar att jag kunde se allt på en gång. Den är så bra och så starkt skådespeleri. 

– Jag älskar den här serien och hatar att behöva vänta varje vecka på nya avsnitt. 

– Älskar den. Väldigt intressant, väntar på nya avsnitt.

Jake Gyllenhaal i "Presumed Innocent".
Foto: Apple TV+.

Presumed Innocent säsong 2 bekräftad

Skulle du förälska dig i serien, så kan du liksom resten av tittarna pusta ut: det blir en fortsättning. Redan den 12 juni gick Apple ut med att Presumed Innocent kommer tillbaka med en andra säsong. Att streamingtjänsten väljer att ta tillbaka den kommer dock inte som någon större överraskning. På kort tid har Presumed Innocent blivit den mest sedda dramaserien någonsin på Apple TV+. 

Ännu vet vi inga detaljer om fortsättningen på serien, men Deadline avslöjar att den kommer dyka ned i ett nytt spännande fall. 

Filmtopp håller dig uppdaterad.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL