Nya ungdomsserier hösten 2024 – Filmtopp listar

Nya ungdomsserier hösten 2024 – Filmtopp listar

Sofie Landgren
21 september 2024 kl. 16:00

Nya ungdomsserier på Netflix, SVT Play och Disney+

Behöver du ett avbrott i allt pluggande, eller ett bra tidsfördriv för helgen? Då har du kommit rätt! Nedan hittar du en sammanställning över höstens nya ungdomsserier och var de finns att streama.

Höstens ungdomsserier
Foto: Netflix.

Heartstopper (säsong 3) – premiär på Netflix 3 oktober

Charlie skulle vilja berätta för Nick att han älskar honom. Nick har också något viktigt att säga till Charlie. När sommarlovet tar slut och månaderna rasar på börjar vännerna inse att läsåret kommer med både glädjeämnen och utmaningar. När de lär sig mer om varandra och deras relationer, planerar sociala evenemang och fester och börjar tänka på universitetsval, måste alla lära sig att luta sig mot dem de älskar när livet inte går som planerat.

Ronja (del 2) – premiär på Netflix hösten 2024

Netflix har ännu inte bekräftat ett exakt premiärdatum för den andra delen av Ronja, men det ska ske hösten 2024 och det ser ut att kunna bli i oktober. Då kommer vi återigen att få kliva in i Astrid Lindgrens magiska och fängslande värld.

LÄS ÄVEN: EXKLUSIVT: se bilder från inspelningen av nya Ronja Rövardotter

Agatha All Along (säsong 1) – premiär 19 september
Foto: Disney+.

Agatha All Along (säsong 1) – premiär på Disney+ 19 september

Karaktären som blev en tittarfavorit i WandaVision är tillbaka med sin egen serie. När den ökända Agatha Harkness får hjälp av en skum tonårsgothare att bryta sig fri från en förvriden besvärjelse står hon plötsligt utan krafter. Hon blir idel öra när han sen ber henne att ta med honom till den mytomspunna Häxans väg, ett magiskt gatlopp av prövningar där häxor kan bli belönade med något de behöver. Agatha och den mystiska tonåringen drar ihop en krets av desperata häxor och ger sig av för att vandra Häxans väg.

LÄS ÄVEN: Nya filmer och serier på Disney+ i september 2024 – två nya Marvel-serier

Nya ungdomsserier på SVT hösten 2024
Foto: SVT.

 

Fallen (säsong 1) – premiär på SVT Play 18 september

"Fallen" är en fantasyserie från 2024, baserad på den bästsäljande författaren Lauren Kates älskade bokserie med samma namn. Ungdomsserien handlar om Luce, spelad av Jessica Alexander, som skickas till den slutna rehabiliteringskliniken Sword and Cross för att avtjäna ett straff för ett brott hon inte minns att hon har begått.

Per & Bettan (säsong 1) – premiär på SVT Play 20 september

Favoriterna från sociala medier kommer nu till SVT. Per & Bettan är en tillspetsad nostalgitripp som flirtar friskt med 70- och 80-talet. Blinkningar till svenska filmklassiker och humor från en svunnen tid med simpla skämt, klyschor, färgsprakande kläder och lek med gamla könsroller.

24/7 (säsong 3) – premiär på SVT Play 25 september

Det har gått ett halvår sedan Saras bror Alex dog. Nu utsätter sig Sara för en stor risk i hopp om att i alla fall kunna rädda Alex vänner från att dras in i gängkriminalitet. Samtidigt får hon chansen att sommarjobba på en advokatbyrå. Men det förflutna kommer ikapp och hon blir anklagad för en skjutning.

Från trakten (säsong 2) – premiär på SVT Play 4 oktober

Bror Mårtenssons tjej gör slut och han blir skyldig traktens gangster pengar. Enda ljuspunkten i tillvaron är den mystiska Lin. Men deras kärleksresa blir minst sagt komplicerad. En dramakomedi som utspelar sig i den fiktiva hålan Brunns i Värmland.

Västra gymnasiet (säsong 2) – premiär på SVT Play 27 oktober

I "Västra gymnasiet" får vi bland annat träffa kärngänget från svenska succéserien Klassen. Häng med när de gamla favoriterna Alba, Elias, Linus och M tillsammans med nya karaktärer ska försöka hitta sin plats under sitt första år på gymnasiet. Nyckeln till framgång stavas fest och status, men hur långt är de villiga att gå för att bli en del av den innersta kretsen? Västra gymnasiet tar med våra huvudpersoner på ett passionerat och förvirrande, men även brutalt år, där de mitt i kaoset skapar de finaste ögonblicken och vildaste upplevelserna.

LÄS ÄVEN: Alla nya serier på SVT hösten 2024 – Filmtopp listar

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL