Nya kriminaldramat kallas för ”årtiondets mest skrämmande”

Nya kriminaldramat kallas för ”årtiondets mest skrämmande”

Axel Diedrichs
02 augusti 2024 kl. 20:00

"Longlegs" kan inte komma snart nog

Snart är det efterlängtad premiär för kriminaldramat "Longlegs" med Maika Monroe och Nicolas Cage. Filmen verkar onekligen vara värd ett biobesök.

Den egensinniga filmstjärnan Nicolas Cage är inne i ett mäktig stim där hon fortsätter att pricka rätt roller. Den senaste tiden har vi sett honom i lyckade filmer som Pig, The Unbearable Weight of Massive Talent och Dream Scenario. Snart ser vi honom i hans nästa succé, Oz Perkins hyllade kriminaldrama Longlegs som skrämmer slag på både tittare och kritiker. Vi har tidigare skrivit om dess varma mottagande, men nu när vi är nära premiären är det dags igen att göra oss påminda om vad som väntar oss.

Longlegs följer vi en FBI-agent vid namn Lee spelad av Maika Monroe, som slog igenom med kultrysaren It Follows från 2014. Här tar hon sig an ett fall involverande en seriemördare som vid varje mord lämnar efter sin signatur, "Longlegs". Kan Lee knäcka mönstret och finna mördaren innan fler offer sköras? Successivt närmar hon sig det otäcka svaret.

Något spännande med filmen är att vi ännu inte fått en riktigt bra titt på Cage i rollen som mördaren, men han beskrivs av de som sett filmen som oigenkännlig. 

Nya kriminaldramat kallas för ”årtiondets mest skrämmande”
Foto: NEON.

Longlegs kallas för ”årtiondets mest skrämmande film”

Denna nya film som släpps via NEON har visats på biografer utomlands och gjort succé, inte minst i USA där den slagit rekord som den mest inkomstbringande indieskräckisen med en enorm biljettförsäljning på över 50 miljoner dollar.  

Den internationella kritikerkåren är lyriska över Longlegs och flera av dem delar ut högsta betyg.

– Efter att det är över kommer du inte att glömma vad du har sett och hört någon gång snart. Även om du försöker, kommer det att komma tillbaka — vare sig det är i dina fantasier, dina mardrömmar eller båda, skriver Slash Film

– Filmen är en egen märklig resa, en mörkt störande upplevelse som pulserar med en ondska som är obeveklig i sin kuslighet, skriver The Hollywood Reporter

Sajten Flickering Myth går så långt som att säga att Longlegs är "årtiondets mest skrämmande film".

Se trailern till "Longlegs" här:

Hur skrämmande Longlegs faktiskt är, får vi se först när filmen har premiär på svenska biografer den 30 augusti.

Vi på Filmtopp håller dig alltid uppdaterad med de senaste film- serie och TV-nyheterna. Se till att följa oss på Facebook där vi diskuterar de största händelserna.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL