Nya filmer och serier att streama i september 2024 – sevärda höjdpunkter

Nya filmer och serier att streama i september 2024 – sevärda höjdpunkter

Sofie Landgren
03 september 2024 kl. 16:00

De mest sevärda titlarna

Nu har vi officiellt klivit in i hösten och för att det inte ska kännas allt för mörkt och deppigt har vi granskat alla streamingtjänsternas premiärer för september för att lyfta fram titlarna som garanterat sätter guldkant på den trista vardagen.

Nedan tipsar vi om höjdpunkterna på de stora streamingtjänsterna i september 2024. För ytterligare information om vad som kommer till streamingmarknaden under september, besök respektive premiärartikel.

Streamingpremiärer i september 2024 – premiärartiklar

Nytt på Netflix i September
Foto: Netflix.

Höjdpunkter på Netflix i september

Det perfekta paret (miniserie) – 5 september

Genre: Drama, Mystik
Med: Nicole Kidman, Liev Schreiber, Dakota Fanning m.fl.

"Det perfekta paret" följer Amelia Sacks (Eve Hewson) som ska gifta in sig i en av Nantuckets rikaste familjer. Amelias blivande svärmor, författaren Greer Garrison Winbury (Nicole Kidman) misstycker, men spenderar ändå för att arrangera ett storslaget bröllop. Saker tar en vändning när en kropp hittas på stranden, hemligheter uppdagas och en utredning som tagen ur en av Greers böcker inleds.

Uglies – 13 september

Genre: Sci-fi, Äventyr, Drama
Med: Joey King, Chase Stokes, Brianne Tju, Keith Powers m.fl.

"Uglies" bjuder in oss i en framtid där 16-åringar tvingas genomgå en plastikoperation som ska eliminera utseendets egenheter så att alla blir vackra. Tally (Joey King) ser fram emot sin operation, men när en av hennes vänner rymmer tvingas hon ut på ett äventyr för att rädda vännen och på kuppen måste hon ifrågasätta allt hon trodde sig vilja ha i livet.

Nobody Wants This (säsong 1) – 26 september

Genre: Komedi, Romantik
Med: Kristen Bell, Adam Brody, Justine Lupe m.fl.

I slutet av september är det premiär för den nya komediserien Nobody Wants This, med tittarfavoriterna Kristen Bell (Veronica Mars, The Good Place, Bad Moms) och Adam Brody (O.C, Shazam!) i huvudrollerna. Serien kretsar kring ett okonventionellt par bestående av en frispråkig agnostiker (Bell) och en modern rabbi (Brody).

Då har höstens stora TV-serie premiär
Foto: Warner Bros. Discovery.

Höjdpunkten på Max i september

The Penguin (säsong 1) – 20 september

Genre: Kriminaldrama.
Med: Colin Farrell, Cristin Milioti, Clancy Brown m.fl.

I den nya serien The Penguin, med Colin Farrell i huvudrollen som Oz "The Penguin" Cobb, får vi följa med på en åtta avsnitt lång resa som är nästa kapitel av Matt Reeves episka superhjältefilm The Batman (2022). Serien tar vid efter filmens slut och fokuserar på karaktären som spelas av Farrell.

Höjdpunkter på Prime Video i september
Foto: Prime Video.

Höjdpunkter på Prime Video i september

The Beekeeper – 6 september

Genre: Kriminal, Action, Äventyr, Thriller
Med: Jason Statham, Josh Hutcherson m.fl.

Adam Clay har dragit sig tillbaka från uppdraget som Beekeeper – en hemlig, statlig specialgrupp som kallas in när landet är i uppenbar fara eller lagarna inte räcker till. När en vän plötsligt tar sitt liv, upptäcker Adam en konspiration i maktens absoluta toppskikt, där hänsynslösa affärsmän har satt i system att ge sig på samhällets svagaste. Ingen verkar vara intresserad av att sätta dit förövarna, men Clay tänker inte låta dem komma undan ännu en gång.

The Grand Tour: One For The Road – 13 september

Genre: Reality, Dokumentär
Med: Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May

Under sitt allra sista Grand Tour-äventyr ignorerar Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May instruktionerna de fått från Mr. Wilman och ger sig iväg till Zimbabwe i tre bilar de alltid drömt om att äga – en Lancia Montecarlo, en Ford Capri 3-litre och en Triumph Stag. Trion ger sig ut på en fantastisk roadtrip genom de vackra, och ibland utmanande, landskapen som leder till ett känslomässigt avslut på en märkligt bekant ö.

Hanteringen av odöda – 21 september

Genre: Skräck, Drama, Mystik
Med: Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie m.fl.

En varm sommardag i Oslo vaknar de döda. Tre familjer hamnar i ett oförståeligt kaos när deras kära kommer tillbaka till livet. Men vilka är de och vad är det de vill? En mamma dör i en bilolycka och familjen måste hantera hennes död samt uppvaknande på samma gång. En äldre kvinna får sin älskade tillbaka samma dag som hon har begravt henne. Och en morfar bestämmer sig för att hjälpa sitt barnbarn tillbaka till livet i ett förtvivlat försök att få dottern att sluta sörja.

Tunna blå linjen säsong 3 – så ser du nya säsongen först av alla
Foto: SVT.

Höjdpunkten på SVT i september

Tunna blå linjen (säsong 3) – 27 september

Genre: Drama, Kriminal
Med: Per Lasson, Amanda Jansson, Sandra Stojiljkovic, Oscar Töringe m.fl.

I den tredje, och sista säsongen av Tunna blå linjen får våra poliser som vanligt tackla både de allvarliga brotten och de mindre förseelserna – i denna säsong med fokus på narkotika. Liksom tidigare säsonger står polisernas dilemman i fokus, både privat och på jobbet. Seriens grundläggande frågeställning är lika rykande aktuell som tidigare: Hur förblir man en hel människa i en värld som ser ut som den gör?

Höjdpunkter på Viaplay i september
Foto: Viaplay.

Höjdpunkter på Viaplay i september

Anyone but you – 13 september

Genre: Komedi, Drama
Med: Sydney Sweeney, Glen Powell

Efter en fantastisk första dejt blir Beas och Bens brinnande attraktion iskall – tills de oväntat återförenas på ett bröllop i Australien. Så de gör vad två mogna vuxna skulle göra: låtsas vara ett par.

Sleeping Dogs – 13 september

Genre: Krim, Mysterie, Thriller
Med: Russell Crowe, Karen Gillan m.fl.

Efter att ha genomgått en banbrytande Alzheimersbehandling, återupptar den före detta morddetektiven Roy Freeman (Russel Crowe) ett decennium gammalt fall som involverar det brutala mordet på en högskoleprofessor. Roy kämpar för att få tillbaka sitt minne och söker hjälp av sin tidigare partner. När de möter en magnetisk och mystisk kvinna utvecklas fallet helt annorlunda än första gången. Roy avslöjar ett komplicerat nät av motsägelser och hemligheter, och tvingas till sist möta en fruktansvärd verklighet.

höjdpunkter på SkyShowtime i september
Foto: SkyShowtime.

Höjdpunkter på SkyShowtime i september

Douglas Is Cancelled (säsong 1) – 5 september

Genre: Drama, Komedi
Med: Hugh Bonneville, Karen Gillan, Ben Miles m.fl.

Det medelålders, allt gråhårigare nyhetsankaret Douglas Bellowes (Hugh Bonneville), är en respekterad, erfaren programledare för "Live At Six" och en berättare som älskar det liv han skapat med sin fru, Sheila (Alex Kingston). Bakom scenen behöver Douglas ständig bekräftelse från sin yngre kollega Madeline (Karen Gillian) som är både teknikkunnig och aktiv på sociala medier. Douglas anses vara folkkär och någon som tydligen inte kan göra fel, så han lever ett privilegierat liv, tills det att han en dag drar ett dåligt skämt på sin kusins bröllop. En annan gäst hör skämtet och hotar att publicera och avslöja honom på sociala medier.

Tulsa King (säsong 2) – 18 september

Genre: Kriminal, Drama
Med: Sylvester Stallone, Martin Starr m.fl.

Sylvester Stallone är tillbaka i Tulsa King som följer New York-maffians Dwight ”The General” Manfredi (Stallone). Precis när han släppts från ett 25 år långt fängelsestraff blir han ivägskickad av maffiabossen för att börja ett nytt liv i Tulsa, Oklahoma. När han inser att hans maffiafamilj inte vill hans bästa, börjar Dwight sakta bygga upp en egen grupp av otippade personer som ska hjälpa honom att skapa ett nytt brottsimperium, nu på en plats som för honom lika gärna kunde vara en annan planet.

Höjdpunkter på disney+ i september
Foto: Disney+.

Höjdpunkter på Disney+ i september

In Vogue: The 90s – 13 september

Genre: Dokumentär
Med: Anna Wintour, Edward Enninful m.fl.

90-talet var årtiondet som suddade ut gränserna mellan haute couture och gatumode. Med kändisar från mode-, film- och musikvärlden, samt Anna Wintour och Edward EnninfulVogue, ger serien en unik inblick i de stora ögonblicken inom mode och popkultur.

  • Del 1 (avsnitt 1–3) släpps den 13 september
  • Del 2 (avsnitt 4–6) släpps den 20 september

Agatha All Along (säsong 1) – 19 september

Genre: Sci-Fi & Fantasy, Action & Adventure
Med: Kathryn Hahn, Aubrey Plaza, Sasheer Zamata, Patti LuPone m.fl.

Karaktären som blev en tittarfavorit i WandaVision är tillbaka med sin egen serie. När den ökända Agatha Harkness får hjälp av en skum tonårsgothare att bryta sig fri från en förvriden besvärjelse står hon plötsligt utan krafter. Hon blir idel öra när han sen ber henne att ta med honom till den mytomspunna Häxans väg, ett magiskt gatlopp av prövningar där häxor kan bli belönade med något de behöver. Agatha och den mystiska tonåringen drar ihop en krets av desperata häxor och ger sig av för att vandra Häxans väg.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL