Ny storfilm med Robert Gustafsson och Jonas Karlsson spelas in i Kalmar

Ny storfilm med Robert Gustafsson och Jonas Karlsson spelas in i Kalmar

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 18:51 | Publicerad 02 augusti 2024 kl. 12:40

Hannes Holm står för regin

Jonas Karlssons hyllade bok "Regnmannen" ska bli stor biofilm med Robert Gustafsson i huvudrollen. Karlsson själv gör en av de bärande rollerna.

Med sin fina karriär i ryggen har Jonas Karlsson vuxit till att bli en av Sveriges främsta skådespelare någonsin. Men förutom att leverera otroliga prestationer framför kameran, som vi nyligen sett i Karl-Bertil Jonssons julafton och Nattryttarna, kan han även göra underverk med pennan. Nu ska hans hyllade roman Regnmannen: en trädgårdsberättelse från 2019 bli storfilm, och med sig har han ett dreamteam format av storregissören Hannes Holm och Robert Gustafsson.

Storfilmen "Regnmannen" spelas in i Kalmar

Romanen kom ut 2019 och handlar om den barske herren Ingmar, som har svårt att komma över sin frus bortgång och som därtill håller på att förlora kontakten till sin dotter. Ingmar ska spelas av Robert Gustafsson, och rollen som hans störiga granne Burman görs av Jonas Karlsson

Bakom kameran har vi Hannes Holm som gjort flera av de största moderna svenska filmerna på senare år. Inte minst har han regisserat de enorma biosuccéerna En man som heter Ove och Ted – För kärlekens skull

– Jag vill göra en berörande film som ska balansera mellan humor och drama. Berättat med kärlek och värme. Som en bra film ska vara, säger Hannes Holm om Regnmannen i ett pressmeddelande via TT.

Speciellt med filmen är att den kommer spelas in i Kalmar, som hittills väldigt få storfilmer har utspelat sig i. Detta passar sig förstås väl för Gustafsson som håller till mycket i stadens trakter. Skådespelaren är inne i ett stim med flera spännande roller då han snart syns som Charles Ingvar "Sickan" Jönsson i nya Jönssonligan-filmen och sedan en tid tillbaka är klar för att spela Ingmar Bergman i ytterligare en stor produktion.

Inspelningen av "Regnmannen" drar igång med sin första inspelningsdag på Stortorget i Kalmar den 7 augusti. Filmen har sin biopremiär julen 2025.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL