Nu kommer årets läskigaste skräckfilm: ”Förvandlar mord till en konstform”

Nu kommer årets läskigaste skräckfilm: ”Gör mord till en konstform”

Emil Oscar Rasmussen
02 oktober 2024 kl. 18:00

Rysaren debuterade med över 90% på Rotten Tomatoes

Oktober är månaden för rysare och skräckfilmerna som dyker upp på bio och streamingtjänsterna är många. Filmtopp har identifierat filmen som ser ut att utmärka sig som en av de bästa skräckisarna för året. Åtminstone om man gillar blod.

Höstens obehagligaste har premiär i slutet av oktober

Oktober är här och med det kliver vi in i "spooky season". För filmälskare innebär det att vi gått in i månaden för extra mycket skräckfilmstittande. Såväl biosalongerna som streamingtjänsterna fyller på med både nya och gamla rysare, så det finns mycket att se fram emot för den som gillar att skrämma slag på sig själv framför tv:n eller vita duken.

Några av månadens nytillskott i skräckgenren inkluderar Smile 2 (bio), Salem's Lot (Max) och House of Spoils (Prime Video). Men det som på förhand ser ut att bli månadens, och kanske en av hela årets, bästa och läskigaste skräckfilmer, kommer i slutet av oktober.

Den 30 oktober är det premiär för Terrifier 3 och baserat på de tidiga reaktionerna på skräckfilmen är den något utöver det vanliga.

LÄS OCKSÅ: Nya filmer och serier att streama i oktober 2024 – Filmtopp listar höjdpunkter

Nu kommer årets läskigaste skräckfilm: ”Förvandlar mord till en konstform”
Foto: NonStop Entertainment.

Terrifier 3 ”gör mord till en konstform”

"Terrifier 3" är, som titeln avslöjar, den tredje filmen Damien Leones filmserie om den blodtörstige Art the Clown. Den första Terrifier-filmen kom ut 2016 (då baserad på Leones egen kortfilm från 2011) och sedan dess har franchisen hunnit bygga sig en hängiven och växande skara fans.

Splatterfesterna i Terrifier (2016) och Terrifier 2 (2022) har inte bara charmat en betydande stor publik, utan steg för steg också vunnit över kritikerna på sin sida. Skurarna var minst sagt spridda när den första filmen fick ta emot sin dom, men när den andra filmen hade premiär var de positiva omdömena betydligt övervägande.

Den utvecklingen ser nu ut att fortsätta med den tredje filmen. Terrifier 3 debuterade häromdagen på sajten Rotten Tomatoes – som sammanställer kritikeromdömen och omvandlar det till ett betyg i procent – med imponerade 91% positiva omdömen. Sedan dess har betyget tickat upp ytterligare till 93%.

Än så länge ser konsensusen bland kritikerna ut att vara att Terrifier 3 är den hittills bästa filmen i serien och att den inte kommer att göra dig besviken om du gillar slasher- och splatter-skräck.

Urval av kommentarer från kritiker:

Dexterto: Terrifier 3 är den bästa Terrifier-filmen hittills, och den gör mord till en konstform (Art-form*).

Slashfilm: Terrifier 3 gör vad den kan för att väcka anstöt, och bara öppningsscenerna fungerar som en varningssignal. Vänd om innan det är för sent.

iO9: Hur rubbad den än är och hur upprörd du än må bli av den, så är det svårt att inte respektera den. Den är ett stort, intensivt och fullkomligt galet uppvisning i bloddränkt mani.

*Dextertos recensent gör en ordvits på att franchisens centralfigur heter "Art The Clown".

Terrifier 3
Foto: NonStop Entertainment.

Art tar på sig tomteluvan

I "Terrifier 2" var det halloween-tema och i den nya uppföljaren är det dags att sprida skräck under en ny högtid. Terrifier 3 utspelar sig under julen och Sienna (Lauren LaVera) blir ännu en gång offer för Arts terror.

LÄS OCKSÅ: Biopremiärer 2024 – mest sevärda filmerna att se i oktober

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL