Nu kan du streama ”perfekt” film som garanterar tårar – extremt hyllad

Nu kan du streama ”perfekt” film som garanterar tårar – extremt hyllad

Emil Oscar Rasmussen
02 september 2024 kl. 20:00

En av årets mest älskade filmer finns äntligen att streama

Nu finns äntligen en av årets mest hyllade filmer på en av de stora streamingtjänsterna i Sverige. Från och med nu kan du se "The Iron Claw" på Prime Video.

I slutet av 2023 hade det biografiska sportdramat The Iron Claw premiär på några marknade och under årets första månader hittade den ut till en allt bredare publik. I Sverige blev filmen, trots sina hyllningar, tillgänglig att hyra och köpa digitalt först i april och vi har fått vänta tills nu innan den hittat till en av de stora streamingtjänsterna.

Det är Prime Video som har populära The Iron Claw bland sina septemberpremiärer och du kan från och som kund hos tjänsten kan du streama filmen från och med i dag, den 2 september.

Handlingen i filmen följer de tre bröderna Von Erich: Kevin, Kerry och David, som gjorde ett stort avtryck i wrestlingvärlden i början av 1980-talet. De tre huvudrollsinnehavarna, som alla fått ros för sina insatser, spelas av Zac Efron (Kevin), Harris Dickinson (David) och The Bear-stjärnan Jeremy Allen White (Kerry).

LÄS OCKSÅ: Nya filmer och serier på Prime Video i september 2024

Nu kan du streama ”perfekt” film som garanterar tårar – extremt hyllad
Foto: A24.

The Iron Claw tokhyllas av tittare och kritiker: ”Grät tolv gånger”

Sedan sin premiär har The Iron Claw mer eller mindre hyllats unisont från alla håll och kanter. Bland hundratals recensioner som samlats på Rotten Tomatoes har filmen ett betyg på 89% och dess motsvarande metascore från Metacritic ligger på 77 av 100 i betyg. På IMDb har The Iron Claw fina 7,6 av 10 och bland användarna på Rotten Tomatoes har filmen mycket imponerande 94% positiva omdömen.

Konsensusen bland kritikerna är att suveränt skådespel gör en redan stark berättelse ännu starkare och ska vi tro på uttalanden från publiken verkar det vara garanti på att åtminstone några tårar kommer att fällas under det som beskrivs som en väldigt sorglig film.

Urval av användaromdömen från Rotten Tomatoes:

– Enastående film! Perfekt cast, fantastiskt skådespel och väldigt känslosam.

– Grät tolv gånger. Älskade filmen.

– Fantastiskt film, som kommer att få dig att gråta. Skådespelet var fenomenalt.

– Sorgligaste filmen jag sett det här årtiondet.

– Måste ses. Bästa filmen jag sett på länge.

– En så bra film. Inte alls vad jag hade förväntat mig. Jag tror att alla grät på slutet.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt på Prime Video.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL