Nicolas Cage nya skräckfilm hyllas som den bästa sedan ”När lammen tystnar”

Nicolas Cage nya skräckfilm hyllas som den bästa sedan ”När lammen tystnar”

Emil Oscar Rasmussen
17 juli 2024 kl. 08:50

Men svenskarna får inte se filmen... än

På andra sidan Atlanten hyllas Nicolas Cages senaste film till skyarna, och den har till och med beskrivits som den bästa rysaren sedan "När lammen tystnar" (1991). I Sverige lyser filmen dock fortfarande med sin frånvaro, men inte länge till.

Oefterhärmlige Nicolas Cage är känd för att blanda och ge, både när det kommer till kvaliteten på filmerna han är med i och de egna insatserna. Med tanke på att den ikoniske skådespelaren alltid verkar satsa allt i sina uppdrag är det inte helt överraskande att skillnaden mellan briljans och flopp ofta är lövtunn.

När det faller väl ut, tenderar det som sagt att falla väldigt väl ut och resultera i rosade filmer som Farväl Las Vegas (1995), The Rock (1996), Face/Off (1997), Pig (2021), Kick-Ass (2010) och Lord of War (2005).

Nu kan Nicolas Cage addera ännu en film till den listan av framgångar i karriären med sin allra senaste rulle – en skräckfilm som många höjer till skyarna.

Nicolas Cage nya skräckfilm hyllas som den bästa sedan ”När lammen tystnar”
Foto: NEON.

”Longlegs” med Nicolas Cage älskas av publiken och kritikerna

Filmen som blivit Nicolas Cages senaste succé är den nya skräckthrillern Longlegs av den relativt okände regissören Oz Perkins. Filmen är en kriminalrysare som följer en FBI-agent i hennes jakt på en skoningslös seriemördare. Fallet leder henne in på ett spår av ledtrådar med koppling till det ockulta, som hon måste lösa för att kunna stoppa gärningsmannen.

I bärande roller ser vi Maika Monroe, Nicolas Cage och Blair Underwood m.fl.

Longlegs har, för det mesta, älskats av kritikerna och på sajter som sammanställer kritikeromdömen kan filmen i skrivande stund stoltsera med 77/100 hos Metacritic och 87 procent hos Rotten Tomatoes.

Bland de positiva recensionerna finns det också de som tar i rejält i sina hyllningar av filmen:

– Den bästa seriemördarskräckfilmen sedan När lammen tystnar, skriver Awards Radar.

– Årtiondets läskigaste film, menar Flickering Myth.

– Som en kniv i ryggen: vidrig, pricksäker och oväntad, säger Independent.

– Utan tvekan favoriten till att bli den läskigaste filmen 2024, slår Washington Post fast.

De kritiker som inte verkar uppskatta filmen ser i första hand ut att kritisera filmen för att sakna originalitet och i vissa fall låna lite väl flitigt från När lammen tystnar.

När har ”Longlegs” premiär i Sverige? Då kommer Nicolas Cage-filmen

Trots hyllningarna av Longlegs har filmen fortfarande inget svenskt premiärdatum. Filmen gick upp på biografer på flera marknader runt om i världen omkring den 12 juli, men i Sverige kommer den att ha sin premiär först på slutet av augusti. 

Innan vi själva hann ta reda på saken, såg en driftig läsare till Filmtopp vid namn Ludwig till att få premiärdatumet av den svenska distributören Scanbox Entertainment. Scanbox har därefter bekräftat att Longlegs släpps på svenska biografer den 30 augusti.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt i filmvärlden.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL