Will Ferrells ”emotionella” dokumentär bäst på Netflix – 99% på Rotten Tomatoes

Will Ferrells ”emotionella” dokumentär bäst på Netflix – 99% på Rotten Tomatoes

  • Netflix
Axel Diedrichs
28 september 2024 kl. 19:00

Tar kritikerna med storm

Will Ferrell är tillbaka, den här gången med dokumentären "Will & Harper" på Netflix. Filmen som är ett porträtt av en stark vänskap hyllas till skyarna.

Då och då kommer det en dokumentär som fullständigt knockar sin publik. På Netflix kan vi nu streama Will & Harper som flera menar är bland det bästa de någonsin sett med den berömde skådespelaren Will Ferrell.

I filmen får vi följa med när hans gode vän Harper kommer ut som transkvinna. De bestämmer sig då för att ge sig ut på en stor roadtrip som inte bara ska låta dem knyta an till varandra, utan också återintroducera Harper för sitt land – i hennes rätta jag. Förutom Will och hans vän Harper ser vi flera bekanta ansikten, som programledaren Seth Meyer och skådespelarna Tim Meadows och Kristen Wiig.

Will Ferrells ”emotionella” dokumentär bäst på Netflix – 99% på Rotten Tomatoes
Foto: Netflix.

Will Ferrells ”emotionella” Netflix-dokumentär har hela 99% på Rotten Tomatoes

Will & Harper visades för första gången tidigt i år, men nu finns den att streama på Netflix. Filmen har redan mötts av många lovord och superlativ från recensenter runtom i världen. Tunga pjäser som Rolling Stone, The Playlist, Collider och Variety hyllar den alla för sitt hjärtevärmande porträtt av sann vänskap. Men mest lovande ser det väl ändå ut på den internationella filmsajten Rotten Tomatoes där filmen har mäktiga 99/100 i poäng av dess kritiker och därtill 84/100 av användarna. 

Vi på Filmtopp kan bara hålla med om att det här är en emotionell men också underhållande dokumentär som – trots att den emellanåt känns lite riggad – lyckas träffa en i hjärtat när vi minst anar det.

Endast en av 81 möjliga kritiker har gett filmen underkänt. Kritikern Matt Pais, som bland annat skriver för Chicago Tribune, menar att den ger sig av på en stor resa utan att nå något mål. 

Så här skriver ett urval av de recensenter som bara har gott att säga om filmen: 

Will & Harper är en vacker hyllning till acceptans, vänskap och inkludering. 

– En underbar dokumentär. Den är rolig, rörande och tankeväckande.

– En av årets roligaste och mest upplyftande dokumentärer.

– Det är en fantastisk film – kvick, själfull och otroligt rörande, och det är förmodligen det bästa Ferrell någonsin har gjort.

– Jag älskar berättelser om vänskap, så jag uppskattade verkligen denna. Den värmer hjärtat.

Behöver du ett varmt filmtips till kvällen? Ja, då är det kanske just Will & Harper som du ska se. 

Filmtopp uppdaterar dig med tips på filmer och serier att streama.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL