Verklighetsbaserade rysaren störst på Netflix – nu får den ny säsong

Verklighetsbaserade rysaren störst på Netflix – nu får den ny säsong

  • Netflix
Axel Diedrichs
21 september 2024 kl. 21:00

Här är seriemördaren vi får följa i nästa säsong av ”Monster”

"Monster: Berättelsen om Lyle och Erik Menendez" är den största serien på Netflix i dag. Vi kan meddela att tittarna får en tredje säsong av antologin.

2022 släppte Netflix den skrämmande serien Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story som gav oss historien om hur en ung kille kom att bli en av världens mest fruktade seriemördare. Den möttes av enormt mycket beröm både från tittare och kritiker. Nu har man tagit "Monster" vidare och förvandlat konceptet till en antologi som ger oss liknande skildringar av andra seriemördare.

Den andra säsongen som heter Monster: Berättelsen om Lyle och Erik Menendez är serien som lockar flest tittare på Netflix världen över i dag. Här får vi berättelsen om två amerikanska bröder som sköt ihjäl sina föräldrar för att sen leva på deras förmögenhet. Men de fick bara vara fria så länge innan myndigheterna försökte ta fast dem och ställa dem inför rätta. Medan de stigande stjärnorna Nicholas Alexander Chavez och Cooper Koch spelar titelkaraktärerna, ser vi stora namn som Javier Bardem (No Country For Old Men, Skyfall) och Chloë Sevigny (Zodiac) i andra bärande roller. 

LÄS OCKSÅ: Netflix har precis släppt ”en av årets bästa filmer” menar kritiker

Verklighetsbaserade rysaren störst på Netflix – nu får den ny säsong
Foto: Netflix.

”Monster” störst på Netflix – nu får den tredje säsong

Helt färska mätningar som gjorts av Flixpatrol visar att Monster i genomsnitt är störst i världen för stunden med flest strömningar på Netflix i länder som USA, Storbritannien och Sverige. Dagar innan den aktuella säsongen gick upp på streamingtjänsten blev det klart att man gör en till fristående fortsättning, som ska handla om den okände mördaren Ed Gein. Han kopplades till försvinnandet av sex personer i städerna La Crosse och Plainfield under 40-50-talet och sägs vara inspirationen bakom fiktiva seriemördare som Norman Bates från Psycho och Leatherface från Motorsågsmassakern

Än så länge har vi inget premiärdatum att förhålla oss till för den tredje säsongen av Monster, men vi har en kvalificerad gissning. Sett till att det gått ganska exakt två år mellan de föregående säsongerna, vågar vi utgå från att den har premiär i samma period på hösten 2026. Vi ser till att uppdatera dig så snart vi vet mer om den saken. 

LÄS OCKSÅ: Ny brittisk ”mysteriedriven” thrillerserie på TV4 Play – alla avsnitt ute

Håll utkik på Filmtopp för att inte missa tips och stora nyheter inom film- serie och TV-världen. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL