Unikt upplägg för Cobra Kai säsong 6 – sista säsongen delas upp i tre

Unikt upplägg för Cobra Kai säsong 6 – sista säsongen delas upp i tre

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
18 juli 2024 kl. 11:00

Premiär för sista säsongen – så släpps alla avsnitt

I dag är det premiär för den sista säsongen av Netflix-favoriten "Cobra Kai". Men fansen kommer inte att kunna beta av alla avsnitt i ett svep eftersom finalen av serien är uppdelad i tre delar med olika premiärdatum.

När "Cobra Kai" debuterade 2018 var det uppföljaren vi inte visste att vi ville ha, men fortsättningen på Karate Kid (1984), som tar vid årtionden senare, blev en omedelbar succé på Netflix. Skruva fram tiden några år och här är vi nu, med en sjätte Cobra Kai-säsong som precis hittat till streamingtjänsten.

Säsong 6 av Cobra Kai är bekräftad som den sista i serien och fem av säsongens avsnitt finns att streama i samband med premiären. Den uppmärksamme inser snabbt att det inte är samtliga avsnitt. Som med så många av Netflix serier de senaste åren har Cobra Kai säsong 6 delats upp.

Den första delen har premiär i dag, den 18 juli, och ytterligare fem avsnitt (säsong 6, del 2) dyker upp på Netflix med premiär den 28 november. Vanligtvis nöjer sig Netflix med att dela upp säsongerna på sina stora serier i två delar, men just för Cobra Kai är upplägget unikt.

LÄS OCKSÅ: Därför blir det ingen Vikings: Valhalla säsong 4

Unikt upplägg för Cobra Kai säsong 6 – sista säsongen delas upp i tre
Foto: Netflix.

Cobra Kai säsong 6 är uppdelad i tre delar – premiärdatum för alla delar

Det blir en fullpackad sista säsong av Cobra Kai som kommer att bestå av hela 15 avsnitt, en tydlig anomali dagens streamingmarknad. Resultatet av de många avsnitten är att säsongen inte bara delas upp i två, utan tre lika stora delar på fem avsnitt vardera.

Upplägget kan låta som att Netflix bara försöker mjölka en av sina största serier så mycket som bara möjligt, men i själva verket tycks det snarare handla om att skaparna Josh Heald, Jon Hurwitz och Hayden Schlossberg ville få ut de nya avsnitten så snart som möjligt, istället för att dela upp dem över två säsonger.

Till io9 säger Hurwitz följande:

Vi kände att 10 avsnitt inte var tillräckligt för att avrunda alla berättelser på sättet som vi ville. Och 20 avsnitt kändes för mycket. Så vi tänkte, "Det här borde bli den sista säsongen. Finns det ett sätt att göra så den blir någonstans mellan 10 och 20?" Och vi landade på 15. Och när vi väl landad på 15 tänkte vi, "Hur vill vi att de släpps?" För vi ville att folk skulle få avsnitten så snart som möjligt [istället för] vänta ännu längre på serien, för det var ett tag sedan senast.

LÄS OCKSÅ: 8 Netflix-serier som tar slut med nästa säsong

Unikt upplägg för Cobra Kai säsong 6 – sista säsongen delas upp i tre
Foto: Neflix.

Upplägget av Cobra Kai säsong 6 ser alltså ut som följande:

  • Säsong 6, del 1 (5 avsnitt) – 18 juli 2024
  • Säsong 6, del 2 (5 avsnitt) – 28 november 2024
  • Säsong 6, "The Finale Event" (5 avsnitt) – 2025

Den sista delen av den avslutande säsongen har alltså inget spikat premiärdatum ännu, men vi räknar med att det inte dröjer alltför många månader in på 2025 innan den släpps.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt på Netflix.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL