Tittarna har precis upptäckt Netflix-rysaren som gör dem ”deprimerade”

Tittarna har precis upptäckt Netflix-rysaren som gör dem ”deprimerade”

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
16 juli 2024 kl. 08:50

Därför har den blivit en snackis först nu

En obehaglig film på Netflix från 2020 har blivit en snackis på nytt. Innehållet i den är så fängslande att tittare påstår sig känna depression efter att ha sett den. Och det finns en naturlig anledning till varför folk upptäcker den först nu.

En av de största fördelarna med Netflix enorma filmbibliotek är att det näst intill är omöjligt att få slut på sevärda guldkorn som gömmer sig på tjänsten. För alla där ute som älskar psykologiskt utmanande filmer har en film från 2020 nyligen blivit rejält omtalad på sociala medier.

Den dystopiska rysaren tycks överraska många tittare (som först nu upptäckt att den finns) positivt – trots att de menar att innehållet är så starkt att det lämnade dem deprimerade.

LÄS OCKSÅ: Netflix-serien skapar panik efter succén – tittare uppmanas att söka hjälp

Tittarna har precis upptäckt Netflix-rysaren som gör dem ”deprimerade”
Foto: Netflix.

Den psykologiska thrillern "Hålet" har blivit en snackis på Netflix

Filmen som blivit ett flitigt debatterat ämne bland Netflix-användare är Hålet, eller The Platform som den heter på engelska. Det är en spansk film med en unik premiss som utspelar sig i ett vertikalt fängelse med endast en fängelsecell per våning. Fängelset har ett brutalt matserveringssystem där endast en plattform med mat tillhandahåller föda till alla fångar, och den gör det bara under en begränsad tid. Ju längre ner du befinner dig i "hålet", desto svårare blir det att få något av värde.

I den stora Facebook-gruppen Netflix Bangers har tusentals börjat diskutera Hålet den senaste tiden och de allra flesta menar att den unika filmen är någonting utöver det vanliga."Jag gillade den. Den är rubbad och äcklig", skriver en användare. En annan menar att den var "trevlig" och försatte honom i "en liten depression".

Hålet tycks dock vara en vattendelare och en hel del beskriver filmen som "skräp". Försvararna av den menar dock att de bara inte förstått samhällsparallellerna i handlingen, och att de av den anledningen inte kunnat ta den till sig.

LÄS OCKSÅ: Nya filmer och serier på Netflix i juli 2024

Tittarna har precis upptäckt Netflix-rysaren som gör dem ”deprimerade”
Foto: Netflix.

Därför har filmen blivit en snackis nu – "Hålet 2" kommer i oktober

Trots att "Hålet" har snittbetyget 7,0 av 10 på IMDb, 73 i Metascore och 80 procent på Rotten Tomatoes är det först nu som många har upptäckt filmen. Anledningen till det är att snackisen kommer att få en uppföljare senare i år.

För några dagar sedan släppte Netflix trailern till Hålet 2, vilket har gjort många nyfikna på den första filmen.

Se trailern till "Hålet 2" här:

Hålet 2 har premiär på Netflix den 4 oktober.

Filmtopp håller dig uppdaterad om det bästa på Netflix – nytt som gammalt.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL