Tittarna får inte nog av sågad Netflix-thriller – miljontals visningar

Tittarna får inte nog av sågad Netflix-thriller – miljontals visningar

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad kl. 15:06 | Publicerad 17 juli 2024 kl. 15:00

Usla betyg men fantastiska tittarsiffror

En av Netflix nyare filmer gör succé hos användarna, men detsamma kan inte sägas om de omdömen som den mystiska thrillern får.

Med tanke på hur många nya titlar som Netflix lanserar varje månad tenderar det endast vara de allra bästa filmerna och serierna, alternativt de med välkända stjärnor, som hamnar på streamingtjänstens topplistor.

Just nu ser vi dock ett tydligt undantag. En av Netflix mest framgångsrika filmer just nu, både i Sverige och globalt, har inte särskilt många välkända skådespelare och har dessutom sågats av kritikerna.

LÄS OCKSÅ: Tittarna har precis upptäckt Netflix-rysare som snart får uppföljare

Tittarna får inte nog av sågad Netflix-thriller – miljontals visningar
Foto: Netflix.

Thrillern är etta på Netflix topplista – men får bottenbetyg online

Förra veckan hade den mystiska dramathrillern Som uppslukad av natten premiär på Netflix. Den italienska filmen handlar om en pappa som befinner sig i en snårig skilsmässa när hans barn mystiskt försvinner från hemmet på landsbygden.

Mystik blandas med idylliska medelhavsmiljöer i denna film med italienska Riccardo Scamarcio (Mord i Venedig, John Wick 2) och brittiska Annabelle Wallis (Malignant, Peaky Blinders) som de mest välkända skådespelarna i bärande roller.

Efter sin premiär har filmen seglat upp som den mest sedda icke-engelskspråkiga filmen globalt på Netflix. Även i Sverige presterar den bra och är i skrivande stund den näst populäraste filmen. Totalt klickade 14,9 miljoner tittar igång filmen under dess första vecka på plattformen.

Tittarna får inte nog av sågad Netflix-thriller – miljontals visningar
Foto: Netflix.

Siffrorna borde indikera att Som uppslukad av natten är en riktigt sevärd film, men gräver man lite djupare är det inte nödvändigtvis hela sanningen. Kritikerna verkar nämligen minst sagt skeptiska på filmen.

LÄS OCKSÅ: Netflix-serien skapar panik efter succén

Bland de relativt få recensioner som är registrerade på Rotten Tomatoes är endast 40 procent av dem positiva och bland recensionerna som Meta Critic riktar strålkastaren mot finns det en handfull rejäla sågningar.

Vad som är än mer förvånande är att det inte ser mycket bättre ut för Som uppslukad av natten om man synar tittarnas omdömen. På IMDb har filmen blygsamma (men inte katastrofala) 5,2 av 10 i betyg och på Rotten Tomatoes är det endast 13 procent som gett den ett positivt omdöme.

Frågan är om det finns en film just nu som lika effektivt bevisar att det inte alltid är kvalitet som tittarna är ute efter?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL