Tidernas kanske sorgligaste film finns nu att streama på Netflix

Tidernas kanske sorgligaste film finns nu att streama på Netflix

  • Netflix
Sofie Landgren
17 september 2024 kl. 08:00

Glöm inte näsdukarna!

En gripande film som är hyllad över hela världen och rankad som en av världens bästa filmer. OBS! Se på egen risk och ha ett packe servetter. Dom kommer behövas...

Eldflugornas grav (1988)
Foto: Audvid.

Nu kan du streama "Eldflugornas grav" (1988) på Netflix

Nu har Netflix gjort sina användare en rejäl tjänst genom att ta in det animerade mästerverket Eldflugornas grav från 1988. Filmen utspelar sig under slutet av andra världskriget och hyllas av kritiker över hela världen.

– Detta animerade japanska mästerverk är en krigshistoria lika gripande som vilken live-actionfilm som helst, skriver The Guardian som har gett filmen 5/5 i betyg.

 – En känslomässig upplevelse så kraftfull att den förändrar hela synen på anime-filmer. Det här är en kraftfull dramatisk film som råkar vara animerad, och jag vet vad kritikern Ernest Rister menar när han jämför den med "Schindler's List" och säger: "Det här är den mest mänskliga animerade film jag någonsin sett.", skriver den Pulitzerprisade filmkritikern Roger Ebert som har gett filmen 4/5 i betyg.

IMDb har filmen skyhöga 8,5 av 10 av över 300 000 röster, vilket gör att den placerar sig på plats 42 på sajtens lista över världens bästa filmer. I Metascore, som är ett samlingssnitt baserat på internationella kritiker, har den 94 av 100 och på Rotten Tomatoes har den 100 procent positiva omdömen.

Filmens synopsis:

Amerikanska brandbombningar av japanska kåkstäder av trä. Två föräldralösa barn. Seita 14 år och hans yngre syster Setsuko 4 år kämpar för att överleva på den japanska landsbygden. För Seita och hans syster är de oförstående och orättvisa landsmännen en större plåga än de ständigt återkommande bombräderna. Genom desperation och hunger blir dessa två barns hjärtkrossande liv allt värre och värre. Men kärleken mellan de båda växer sig ständigt starkare. Mat och husrum är svårt att få tag på för det uppskrämda och hungriga syskonparet. Även deras släktingar har svårt att hjälpa dem. De bryr sig bara om sin egen överlevnad. Allt de har är varandra och tron på att livet måste fortsätta.

Missa inte "Eldflugornas grav" som går att streama på Netflix från och med den 17 september.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL