Succé för Netflix detektivserie – nu kräver tittarna att den ska få ny säsong

Succé för Netflix detektivserie – nu kräver tittarna att den ska få ny säsong

  • Netflix
Axel Diedrichs
14 juli 2024 kl. 17:07

Vill du se en fortsättning på berättelsen?

Tittarna fortsätter att fastna för "Dead Boy Detectives" på Netflix och nu sätter de press på att streamingtjänsten ska förnya den med en andra säsong.

Netflix har en lång tradition av att förse tittare med binge-värdiga spänningsserier, som gärna också är packade med mysterier. Under våren var det premiär för deras nya satsning Dead Boy Detectives, som är den senaste lyckade i ledet.

I den något paranormala serien följer vi två ungdomar som väljer att inte kliva in i efterlivet för att istället stanna kvar på jorden och utreda brott som går utanför verklighetens logik. Vid deras sida har de ett medium som fortfarande är vid liv men som kan prata med de döda. 

Dead Boy Detectives slog inte igenom med dunder och brak i Sverige – Filmtopp var den enda tidningen som lade resurser på att recensera den (läs här). Men utomlands gick den avsevärt bättre och fångades upp av de största medierna, som gav den övervägande positiv respons. Tittarmässigt blev den dock ingen kioskvältare där heller, men på senare tid har den fått sig ett uppsving och lockat allt mer surr. Nu fortsätter den att upptäckas av många tittare världen över.

Succé för Netflix detektivserie – nu kräver tittarna att den ska få ny säsong
Foto: Netflix.

Tittarna kräver att Netflix gör Dead Boy Detectives säsong 2

Filmtopp har tidigare skrivit att fansen lär avgöra ödet för Dead Boy Detectives. Nu är det högt tryck på Netflix som ännu inte har beslutat sig för om de ska förnya serien eller inte. På sociala medier kan man läsa otaliga positiva kommentarer om serien i stil med följande:

– Avslutade den precis och behöver mer.

– Bingeade den, älskade den, behöver mer!

– Älskar den! Försöker att inte bingea den. 

– Kan inte vänta på nästa säsong. 

– Kan alla se till att ge den tummen upp så att Netflix gör en andra säsong. 

– Hatar att den inte blivit förnyad ännu. 

Men trots att tittarna kräver en fortsättning kan det dröja innan Netflix ger den grönt ljus. För två dagar sedan publicerade tidningen Screen Rant en intervju med en av seriens skådespelare Michael Beach. I den berättar han att han inte vet vad statusen är på en andra säsong av Dead Boy Detectives

– Vet ni vad, jag har inte en aning om det där. Jag låter folk som är mycket smartare än jag reda ut det där, säger han. 

Bleach konstaterar dock att han hemskt gärna skulle vilja återvända till serien. Om han får sin vilja igenom återstår att se. 

Filmtopp håller dig uppdaterad.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL