Stjärnornas romantiska film finns nu på Netflix – en ny tittarfavorit?

Stjärnornas romantiska film finns nu på Netflix – en ny tittarfavorit?

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
11 oktober 2024 kl. 10:00

Kritikerna är skeptiska till den nya filmen

Lagom till helgen släpper Netflix ett nytt romantisk drama med Laura Dern och Liam Hemsworth i huvudrollerna. Vi anar att nya "Lonely Planet" kommer bli en tittarfavorit, men kritikerna visar inte filmen särskilt mycket kärlek.

Nu finns den nya filmen Lonely Planet att streama på Netflix. Lonely Planet är ett romantiskt drama med rejäl stjärnglans – i de två huvudrollerna hittar vi Oscarsvinnaren Laura Dern samt Hunger Games-favoriten Liam Hemsworth.

De två skådespelarnas senaste film på Netflix följer en författare (Dern) med brustet hjärta och skrivkramp som åker till Marocko för att hitta ny inspiration. Där träffar hon en yngre man (Hemsworth) som ifrågasätter sina livsval och det dröjer inte länge innan det slår gnistor och en potentiellt livsomvälvande kärleksaffär inleds.

Även bakom kameran finns det stjärnglans, då det är den Oscarsnominerade manusförfattaren Susannah Grant som både skrivit och regisserat filmen. Grant är mest känd för sitt manus till Erin Brockovich (2000), men hon ligger också bakom filmer som Pochahontas (1995), För evigt – En askungesaga (1998), 28 dagar (2000) och I hennes skor (2005) samt serier som hyllade A Gifted Man (2011–2012) och Unbelievable (2019).

LÄS OCKSÅ: En av tidernas bästa böcker blir serie på Netflix – premiär i december

Stjärnornas romantiska film finns nu på Netflix – en ny tittarfavorit?
Foto: Netflix.

Kritikerna är skeptiska till nya "Lonely Planet" på Netflix

Med tungviktare både framför och bakom kameran och en till synes mysig handling som utspelar sig på en vacker plats lär Lonely Planet bli en ny tittarfavorit på Netflix – trots att de tidiga kritikerreaktionerna är väldigt skeptiska till filmen.

Än så länge har bara en handfull recensioner registrerats på Rotten Tomatoes, där kritikeromdömen sammanställs, och så gott som alla är missnöjda med filmen.

– Det kan vara roligt att titta på vackra människor på vackra platser, men det krävs mer än bara ett gulligt ansikte för att hålla uppe ens intresse, menar New York Times i sin recension.

TheWrap är inne på precis samma spår:

– Berättelsen är inte så het. Huvudkaraktärerna är det åtminstone. Det är inte tillräckligt för att göra Lonely Planet till en bra film, men den kan vara tillräcklig för att ta sig igenom samtliga 94 minuter utan att klicka på något annat istället. Kanske.

Collider sticker ut ur mängden och menar att Lonely Planet är en film som sticker ut från traditionella romantiska filmer och Epoch Times, som visserligen delar ut ett mediokert betyg, påpekar att åtminstone slutet på filmen har ett överraskande och välkommet utfall.

"Lonely Planet" finns nu att streama på Netflix.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL