Sista chansen: ”Smart och sexig” erotisk thriller på väg bort från Netflix

Sista chansen: ”Smart och sexig” erotisk thriller på väg bort från Netflix

  • Netflix
Axel Diedrichs
Uppdaterad 19 september 2024 kl. 09:20 | Publicerad 18 september 2024 kl. 20:00

Hett tips för dig som älskar romantik och spänning

Har du aldrig sett den klassiska erotiska thrillern ”Wild Things” med Matt Dillon, Denise Richards och Neve Campbell är det dags. Snart lämnar den Netflix.

Under 90-talet var det inne med nervkittlande thrillers med erotiska inslag. Det var då vi fick se Sharon Stone korsa benen under ett polisförhör och avslöja att hon inte har några underkläder på sig i Basic Instinct. Det var också då Bound gav oss en av de mest uppriktiga skildringarna av lesbisk kärlek. I samma period presenterades biopubliken för den erotiska thrillern Wild Things där två gymnasieelever försöker sätta dit sin studiovägledare för allvarliga sexualbrott. 

LÄS OCKSÅ: ”Gripande” brittisk serie baserad på bästsäljare nu på SVT

Sista chansen: ”Smart och sexig” erotisk thriller på väg bort från Netflix
Neve Campbell och Denise Richards i ”Wild Things”. Foto: Columbia Pictures.

Svek och passion i erotiska thrillern ”Wild Things” som snart lämnar Netflix

Det görs inte allt för många erotiska thrillers längre, utan vi verkar fortfarande behöva förlita oss på att Adrian Lyne ska gräva fram ett soggigt manus, som han senast gjorde med Deep Water från 2022. Vill man se genrens bästa titlar får man backa bandet lite grann, vilket leder oss in på Wild Things från 1998. I filmen får vi ta del av komplexa intriger när en polisdetektiv spelad av Kevin Bacon utreder ett fall där två kvinnliga elever (Neve Campbell, Denise Richards) anmäler deras studiovägledare (Matt Dillon) för att ha begått hemska sexbrott och då börjar nysta i en konspiration.  

Wild Things är inte för alla, och det märks när man tittar på vilka omdömen den fått. Medan Aftonbladet kallade filmen ”smart och sexig” när den kom, och tidningen Café sjöng med i hyllningskören, gick flera redaktioner hårt åt filmen. Det internationella kritikersnittet ligger nästan exakt placerat på mitten med en poäng på 51/100 enligt Metacritic. 130 000+ användare på IMDb ger den ett hack högre med det samlade betyget 6,6/10. 

LÄS OCKSÅ: SVT Plays bästa film just nu är ”ett mästerverk” enligt tittarna

Flera har hyllat filmen för att vara lika underhållande och oförutsägbar, samt för att ha en medvetet överdriven ton. När den anförtrodda tidningen Rolling Stone listar de 50 bästa erotiska thrillerfilmerna någonsin håller de Wild Things på femteplatsen. De menar att den vågar gå fullt ut i genren och belyser en av dess mest ikoniska scener när Neve Campbell och Denise Richards hånglar i en pool. 

När det kommer till kritiken låg en stor del av den i att de sexuella inslagen kändes planterade för chockeffekt och för att sälja biobiljetter snarare än att påverka handlingen. Vi på Filmtopp ställer oss någonstans mellan båda lägren. Men det här är helt klart en film som tas bäst med en nypa salt. Låt den vara larvig och överdriven. En guilty pleasure. 

Om du vill se Wild Things innan den lämnar Netflix har du ännu tid på dig. Filmen försvinner från streamingtjänsten den 30 september. 

För att inte missa våra sista chansen-tips, håll utkik på sajten och följ Filmtopp på Facebook

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL