Sista chansen: ”Smart” flygplansthriller med Cillian Murphy lämnar Netflix

Sista chansen: ”Smart” flygplansthriller med Cillian Murphy lämnar Netflix

  • Netflix
Sofie Landgren
13 september 2024 kl. 12:00

Stjärnspäckad thriller som blivit favorit på sociala medier

Snart försvinner den nervkittlande thrillern "Red Eye" (2005) från Netflix, så har du inte hunnit se filmen med Cillian Murphy och Rachel McAdams ännu är det hög tid att göra det nu.

Red Eye (2005)
Foto: United International Pictures.

Snart försvinner den nervkittlande thrillern Red Eye (2005) från Netflix

Är du i behov av ett spännande filmtips till helgen så har du kommit helt rätt, för här gäller det att passa på. Den 21 september försvinner nämligen den stjärnspäckade thrillern Red Eye från Netflix. Filmen från 2005 är en relativt kort (endast 85 minuter) men intensiv flygplansthriller med stjärnor so Rachel McAdams (Dagboken), Cillian Murphy (Oppenheimer) och Brian Cox (Succession) i rollerna samt med regi av skräckfilmsmästaren Wes Craven.

Bland kritikerna på den amerikanska recensionssidan Rotten Tomatoes har filmen fått hela 80% i positiva omdömen av kritikerna. Så här lyder några av kritikernas kommentarer:

– "Red Eye" är perfekt tonsäker. Det instängda utrymmet och de begränsade rummen ökar spänningen, ofta till obekväma (men välkomna) nivåer, skriver Epoch Times.

– En stilren thriller som springer fram i rasande fart, tycker BBC.

– Smart, spännande thriller, menar New York Times.

Trots att "Red Eye" nästan har 20 år på nacken är filmen fortfarande populär och på senare år har den fått ett uppsving tack vare att klipp från filmen har spridits flitigt på sociala medier. Är du nyfiken på den uppskattade och omtalade filmen har du med andra ord chansen att se den på Netflix just nu. Men som sagt, inte särskilt länge till, så passa på!

Det här handlar filmen om:

I väntan på ett försenat flyg träffar Lisa (Rachel McAdams) den charmige främlingen Jackson (Cillian Murphy). Tillsammans får de tiden att gå tills planet äntligen ska lyfta. Det visar det sig att Lisa och Jackson sitter bredvid varandra på planet, men så snart det lyft ska Jackson visa upp en helt annan sida av sig själv för Lisa. Det dröjer inte länge innan mardrömmen är ett faktum.

Du kan streama "Red Eye" på Netflix till och med den 21 september.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL