Sista chansen: En av Tom Hanks mest älskade filmer lämnar Netflix

Sista chansen: En av Tom Hanks mest älskade filmer lämnar Netflix

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
16 juli 2024 kl. 16:15

Missa inte möjligheten att se Hanks Oscarsnominerade film

Tom Hanks har radat upp succéer i fem olika årtionden och en av hans allra mest älskade filmer finns just nu att streama på Netflix. Men den försvinner snart, så missa inte chansen att se favoriten på tjänsten.

Tom Hanks behöver knappast någon vidare introduktion och ska vi skriva om alla hans framgångar hade det blivit en läsning som hade tagit dagar att ta sig igenom.

Ska vi ändå nämna några av höjdpunkterna i karriären så är titlar som Big (1988), Philadelphia (1993), Forrest Gump (1994), Toy Story (1995), Rädda menige Ryan (1998), Den gröna milen (1999), Catch Me If You Can (2001), Captain Phillips (2013), Spionernas bro (2015), The Post (2017) och A Man Called Otto (2022) bara några av Hanks otaliga succéer.

Totalt har det blivit två Oscarsvinster för Tom Hanks i karriären, för ovan nämnda Philadelphia och Forrest Gump. Utöver dessa har det blivit ytterligare en handfull nomineringar. Bland annat för rollen i en av hans mest älskade filmer – som just nu finns på Netflix men snart försvinner från streamingtjänsten.

Sista chansen: En av Tom Hanks mest älskade filmer lämnar Netflix
Foto: UIP.

Tom Hanks älskade överlevnadsdrama försvinner snart från Netflix

En av Tom Hanks mest ikoniska filmer i karriären är överlevnadsdramat Cast Away (2000). Filmen, där Hanks karaktär överlever en flygplanskrasch men blir isolerad på en öde ö med en volleyboll som enda kompis, är en av de som förknippas närmast med skådespelaren.

Sedan en tid tillbaka har Cast Away funnits tillgänglig på Netflix, men snart lämnar den plattformen.

I filmen spelar Tom Hanks mot bl.a. Helen Hunt och i registolen hittar vi Oscarsvinnaren Robert Zemeckis som även ligger bakom en rad andra kultrullar, som exempelvis Tillbaka till framtiden (1985), Vem satte dit Roger Rabbit (1988) samt en annan Tom Hanks-klassiker, Forrest Gump.

Sista chansen att streama "Cast Away" på Netflix är den 21 juli – missa inte möjligheten att se favoriten.

LÄS OCKSÅ: Sista chansen att se en av Brad Pitts bästa actionfilmer på Netflix

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL