Sista chansen: dansk seriemördarjakt försvinner snart från Netflix

Sista chansen: dansk seriemördarjakt försvinner snart från Netflix

  • Netflix
Axel Diedrichs
14 juli 2024 kl. 18:57

Thriller i klassisk nordic noir-anda

Älskar du nordiska kriminaldraman? Notera då att den danska storfilmen "The Angel Maker" är på väg bort från Netflix.

Sveriges film- och TV-tittare älskar att riva av bra kriminalare, och sommarledigheten är en perfekt tid för att beta av det man missat. Därför vill vi upplysa dig om att Netflix snart tar bort SF Studios danska thriller The Angel Maker (Englemageren) från sitt bibliotek. 

I klassisk nordic noir-anda följer filmen en polis som sliter med att reparera sina egna trauman, men som snart kallas tillbaka till tjänst för att hjälpa till med ett mycket svårt fall. Närmare bestämt rör det sig om jakten på en grym seriemördare som ger sig ut för att ha ihjäl kvinnor. Tiden är knapp och de måste nu göra allt för att hindra personen från att skörda ännu fler offer. 

The Angel Maker gick upp på bio i somras och var en stor satsning som SF lyckades sprida till över fyrtio länders biografer. I filmen ser vi huvudrollen spelas av Julie R. Ølgaard som även ligger bakom idén och varit med och regisserat.

Sista chansen: dansk seriemördarjakt försvinner snart från Netflix
Foto: SF Studios.

Då försvinner The Angel Maker från Netflix

The Angel Maker låter onekligen som en spännande film, men det ska sägas att den har fått ett blandat mottagande. Medan flera kritiker har delat ut höga betyg och kallat den för både "spännande" och "effektiv", vekar tittarna inte fullt lika övertygade – på IMDb har den blygsamma 5.3/10 i betyg

Vems sida du står på får du skynda dig med att ta reda på. Filmen försvinner från Netflix den 31 juli. 

Filmtopp håller dig uppdaterad med de senaste nyheterna om bio, streaming och TV.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL