Sista chansen: Ben Stillers mest underskattade komedi lämnar Netflix

Sista chansen: Ben Stillers mest underskattade komedi lämnar Netflix

  • Netflix
Axel Diedrichs
20 juli 2024 kl. 12:25

Visst pratas det för lite om "Duplex"?

Vill du se en skön komedi med Ben Stiller? Då rekommenderar vi att du spanar in den något dolda favoriten "Duplex" innan den lämnar Netflix.

I sin karriär har Ben Stiller gjort otaliga sköna komedier, från sådana han frontade under 2000-talet till sådana han själv regisserat. Tittar man tillbaka på allt han har gjort är det lätt hänt att tankarna vandrar mot filmer som Tropic ThunderZoolanderSläkten är värst och The Secret Life of Walter Mitty. Inte lika ofta kommer man att tänka på Duplex

Filmen, som på svenska också går under titeln Drömhus med förhinder, tar oss till Brooklyn i New York. Det förälskade paret Alex och Nancy som bestämmer sig för att blåsa alla besparingar och slå till på bostadsmarknaden för att säkra drömkåken. På pappret är huset allting som de kunnat drömma om – förutom att de får överta hyresgästen som hyr övervåningen, fru Connelly. 

Inledningsvis verkar Connelly vara en rar gammal dam i livets slutskede, men ganska snart börjar hon visa sig vara piggare än väntat. Dessutom visar det sig att hon har så pass fruktansvärda sidor att idyllen nu förvandlats till mardröm. Kan Alex och Nancy driva Conelly ur sitt hem, eller måste de hitta en mer "kreativ lösning" för att röja henne ur vägen?

Sista chansen: Ben Stillers mest underskattade komedi lämnar Netflix
Foto: Miramax Films.

Då försvinner Duplex från Netflix

Duplex är ingen särskilt omtalad komedi, eller någon man minns varken Ben Stiller eller motspelerskan Drew Barrymore för. Baserat på dess IMDb-betyg, är den inte heller särskilt omtyckt av filmtittare världen över – för närvarande har den blygsamma 5.9/10 i användarbetyg. Men vi på Filmtopp misstänker att filmen inte gick lika bra som väntat då den gjordes i en stark period för komedifilmer.

Vi vill hävda att Duplex är en störtskön liten humorpärla under regi av Danny DeVito och som definitivt tåls att se om år 2024. Den är skruvad, skitig och elak, och har en unik humoristisk ton som också rymmer försiktigt med skräck.

Vill du se Duplex med Ben Stiller och Drew Barrymore, så har du fortfarande chansen. Men för varje dag som går blir tiden mer knapp. Filmen kommer nämligen att lämna Netflix den 7 augusti.

Har du inte Netflix och vill se filmen? Här ser du var man kan streama Duplex (2003).

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL