Premiärdatum för nya säsongen av ”Kastanjemannen” på Netflix

Premiärdatum för nya säsongen av ”Kastanjemannen” på Netflix

  • Netflix
Axel Diedrichs
16 oktober 2024 kl. 13:00

IMDb skriver ut när älskade kriminalserien kommer tillbaka

Sedan i våras har vi vetat att Netflix gör en andra säsong av kriminaldramat "Kastanjemannen". Nu verkar det som att vi också har ett premiärdatum.

Det råder inga tvivel om att Netflix har haft sina nordiska senstationer – från internationellt älskade Young Royals och Snabba Cash till Kastanjemannen. Allting pekade på att den sistnämnda skulle ta slut med sin första tydligt konceptuella säsong, men till tittarnas stora lycka har streamingtjänsten valt att ge grönt ljus till fortsättning. Vi förstår sedan tidigare att den kommer täcka ett helt nytt fristående fall, men med de etablerade skådespelarna tillbaka i sina roller.

LÄS OCKSÅ: Snart släpper TV4 sin ”otroligt spännande” thrillerserie med Josefin Neldén

Foto: Netflix.

Premiärdatum för ”Kastanjemannen” säsong 2 på Netflix

i den nya säsongen kommer en ny anonym mördare att skaka om oss när en medelålderskvinna hittas mördad till följd av en våldsam stalking. Det dröjer inte länge innan polisen lyckas dra kopplingar till ett tidigare ouppklarat mordfall runt en gymnasieelev som också hittades död efter att ha blivit stalkad. 

De två utredarna Naia Thulin och Mark Hess som knäckte fallet med Kastanjemannen paras ihop för att lösa även denna skrämmande mordgåta, men det visar sig att även deras privata relation är ouppklarad. Efter en tids dejtande fick deras kärlekshistoria ett abrupt slut, som gör att det skaver mellan dem. 

Många längtar efter att få se den andra säsongen av Kastanjemannen och det är sedan tidigare känt att den ska nå tittarna under 2026. Nu ser vi däremot ut att ha ett mer specifikt premiärdatum. IMDb skriver man nämligen att Kastanjemannen säsong 2, som består av sex stycken avsnitt på cirka 50 minuter, släpps den 1 februari 2026.

Filmdatabasen har ofta rätt när de skriver ut premiärdatum, men det kan vara värt att påminna sig om att även solen har sina fläckar. När vi skrev ut datumet för Ronja Rövardotter säsong 2 prickade de rätt månad men fel dag. Kanske ska vi därför ta detta datum med en nypa salt, eller betrakta det mer som en fingervisning. Oavsett är det den enda signifikanta uppdateringen vi fått om ett premiärdatum sedan nyheten om en andra säsong först slog.

LÄS OCKSÅ: TV4 storsatsar på kriminalserien ”Vargasommar” – då har den premiär

Kastanjemannen säsong 2 – detta vet vi
Foto: Netflix.

Inspelningen nu igång för fullt

Sedan i augusti månad har inspelningen av Kastanjemannen säsong 2 varit igång för fullt. Castingbolaget DASK avslöjar att filmandet sker i intervaller och att de därför söker statister löpande fram till och med januari nästa år.

I annonsen står det att produktionen söker "män, kvinnor, barn, par och familjer i alla åldrar, storlekar och etniciteter för både små och stora statistroller", och att inspelningarna äger rum runt omkring i Köpenhamn. Skulle du själv vilja vara med i serien finns det alltså fortfarande en chans att söka. 

Filmtopp håller dig uppdaterad. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL