Premiärdatum avslöjat för nästa säsong av ”Ronja Rövardotter”

Premiärdatum avslöjat för nästa säsong av ”Ronja Rövardotter”

  • Netflix
Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 15:20 | Publicerad 11 september 2024 kl. 11:00

IMDb har skrivit ut datumet då succéserien fortsätter

Om vi ska tro på världens största filmdatabas har man nu ett premiärdatum för den andra säsongen av Ronja Rövardatotter-serien på Netflix.

Den 28 mars var det efterlängtad premiär för den nya serien om Astrid Lindgrens ikoniska karaktär Ronja rövardotter på Netflix. Serien är som bekant uppdelad i två säsonger/delar, och sedan den första kom ut har många velat veta när vi får se fortsättningen. Streamingtjänsten har haft locket på men nu verkar det som att vi har fått ett premiärdatum på annat håll. 

Premiärdatum avslöjat för nästa säsong av ”Ronja Rövardotter”
Del 2 av "Ronja rövardotter" närmar sig. Foto: Netflix.

Premiärdatum avslöjat för nästa säsong av ”Ronja Rövardotter”

I serien får vi en påkostad nyversion av berättelsen om rövardottern Ronja som beger sig ut på spännande äventyr i skogen utanför Mattisborgen. Mottagandet från den svenska kritikerkåren blev fantastiskt bra med höga betyg från Filmtopp, Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Göteborgs-Posten och Kulturbloggen med flera. 

– För alla er som oroar er över att nyversioner av Astrid Lindgrens filmatiseringar aldrig kommer att kunna leva upp till sina förlagor – så får ni nog tänka om. Denna versionen av Ronja Rövardotter hade Astrid inte kunnat annat än att vara stolt över, skriver Filmtopps skribent Johan Samuelsson Krantz i sin recension av serien

Så när kommer nästa del att bli tillgänglig på Netflix? Vi har fått veta att serien ska fortsätta någon gång i höst, men ett exakt datum har vi inte kunnat få. Förrän nu. IMDb har man nämligen skrivit ut den 1 oktober som datumet då Ronja rövardotter del 2 har premiär. Sammanlagt ska sex nya avsnitt släppas och som vi förstår det blir samtliga tillgängliga samtidigt. 

Förutsatt att IMDb har pekat ut rätt datum – vilket de så ofta gör – kan vi alltså se fram emot mer spänning i Ronjas fascinerande värld om bara några veckor, närmare bestämt den 1 oktober.

Netflix förnekar premiärdatumet som står på IMDb

Vi har hört av oss till Netflix svenska pressavdelning för att dubbelkolla att premiärdatumet stämmer. Svaret vi fick var att "Netflix ännu inte gått ut med något premiärdatum för Ronja del 2". Detta innebär alltså att 1 oktober inte är det officiella premiärdatumet för då de kommande avsnitten släpps. Men kanske kan vi se datumet på IMDb som en slags fingervisning?

Filmtopp håller dig uppdaterad om de senaste nyheterna inom film- serie och TV-världen. Följ oss på Facebook för att inte missa de senaste händelserna. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL