Okänd komedi med 98% på Rotten Tomatoes finns nu på Netflix

Okänd komedi med 98% på Rotten Tomatoes finns nu på Netflix

  • Netflix
Axel Diedrichs
25 augusti 2024 kl. 12:43

Har du också missat "Don't Think Twice"?

Filmtopp har grävt fram ett guldkorn på Netflix. Keegan-Michael Keys komedi från 2016, "Don't Think Twice", har hela 98% i poäng på Rotten Tomatoes.

Gräver man tillräckligt djupt i Netflix utbud händer det att man gör oväntade upptäckter. Senast i dag hittade vi en riktig diamant i form av den smarta, hjärtevärmande och sammantaget lysande komedin Don't Think Twice med komedistjärnan Keegan-Michael Key och Gillian Jacobs, känd från den lyckade Judd Apatow-serien Love, i huvudrollerna. 

I filmen, som är skriven och regisserad av ena skådespelaren Mike Birbiglia, följer vi en New York-baserad grupp improvisationskomiker som kämpar för att få sitt stora genombrott. När en av dem plötsligt ser ut att lyckas skakas gruppens kärna om, och resten av gruppen börjar inse att de kanske aldrig kommer att slå igenom.

Okänd komedi med 98% på Rotten Tomatoes finns nu på Netflix
"Don't Think Twice". Foto: The Film Arcade.

"Don't Think Twice" har 98% på Rotten Tomatoes – finns nu på Netflix

Vi är knappast själva om att ha missat Don't Think Twice som kom ut 2016 och ännu inte lyckats skrapa ihop 20 000 användarbetyg på IMDb. Men detta har dock med filmens budget snarare än dess kvalitet att göra. Denna indierulle har flugit under mångas radar, men de som hittat till den verkar alla vara överens om att den är sevärd. 

På filmsajten Rotten Tomatoes kan vi se att Don't Think Twice har höga 98/100 i betyg baserat på 137 recensioner. 

– Don't Think Twice råkar vara en av de roligaste och snällaste filmerna från 2016, skriver en recensent. 

– Filmen tar dig genom en berg- och dalbana av känslor utan någon bitterhet, bara uppriktighet, skriver en annan. 

På Metacritic, där man samlar de tyngsta internationella recensenterna, kan man se att den har 83/100 i betyg. 

– Birbiglia filmar det han känner till och ger oss rikliga detaljerade scener av improvisationer som utförs på scenen, tillsammans med en insyn i branschen, skriver The New Yorker som delar ut 9/10 i betyg. 

– Även om Don't Think Twice fokuserar mycket på yrkesmässig avundsjuka, är den fortfarande ett kärleksbrev till den udda konstform som kallas improvisation, skriver The Hollywood Reporter.

Nu finns Don't Think Twice att streama på Netflix. Har du ingen prenumeration? Se då vilka fler tjänster som har filmen i sitt sortiment.

Filmtopp håller dig uppdaterad med de senaste film- serie och TV-nyheterna. Glöm inte att följa oss på Facebook för våra bästa tips.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL