Nya polisthrillern är Netflix bästa film på länge – tittarna älskar den

Nya polisthrillern är Netflix bästa film på länge – tittarna älskar den

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
06 september 2024 kl. 20:00

Äntligen en riktigt vass Netflix-film!

Netflix har släppt en hel del filmer den sista tiden som inte har levt upp till förväntningarna, men nu kan vi glädjande nog tipsa om en riktigt kvalitativ rulle på streamingtjänsten.

Vi har varit hårda mot Netflix i veckan och uppmärksammat i både en och två artiklar att några av deras mest sedda filmer totalsågas av kritikerna. Det rör sannolikt inte Netflix ryggen med tanke på att deras abonnenter som sagt ändå ser filmerna, men det är trots allt glädjande att kunna lyfta fram en titel på tjänsten till följd av uppskattningen den visas.

I dag har kriminalthrillern Rebel Ridge landat hos streamingjätten och den fullkomligt älskas av de professionella tyckarna.

Rebel Ridge handlar om en tidigare marinsoldat som faller offer för korruptionen inom en småstad när polisen beslagtar pengarna han tänker använda för att betala sin kusins borgensumma. Det blir startskottet på en eskalerande konfrontation mellan honom och den lokala polismästaren.

Nya polisthrillern är Netflix bästa film på länge – tittarna älskar den
Foto: Netflix.

Tittare och kritiker överens – "Rebel Ridge" är en lysande film

I skrivande stund är tittarreaktionerna på Rebel Ridge fortfarande få, men bland kritikerna och tittarna som faktiskt har hunnit se den är konsensusen solklar – det här är en i allra högsta grad sevärd film.

På sajten Rotten Tomatoes, där kritikerrecensioner sammanställs, har filmen just nu höga 93% positiva omdömen. Tungviktare som New York Times, Variety, Associated Press, Guardian, RogerEbert.com och indieWire är bara några som har delat ut höga betyg till Rebel Ridge, i recensioner som hyllar allt från Aaron Pierre och Don Johnson i huvudrollerna till filmmusiken. Även majoriteten av användarna på Rotten Tomatoes verkar hålla med kritikerna.

Urval av användarreaktioner:

– Uppfriskande filmupplevelse för alla actionälskare. 2 välinvesterade timmar.

– Min typ av film!

Rebel Ridge är actionpackad och spännande. Den är fängslande och kommer få dig att sitta som på nålar större delen av filmen.

– Berättelsen ger dig allt du behöver. Skådespelet är perfekt utfört. Det är mer av en thriller än en actionfilm, men ger dig känslan av action.

Rebel Ridge är regisserad av skriven av Jeremy Saulnier (Green Room, Blue Ruin) och i rollerna ser vi Aaron Pierre, Don Johnson, AnnaSophia Robb och David Denman m.fl.

"Rebel Ridge" finns nu att streama på Netflix.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL