Ny populär Netflix-serie oväntat nedlagd efter första säsongen

Ny populär Netflix-serie oväntat nedlagd efter första säsongen

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
08 oktober 2024 kl. 18:00

Den stjärnspäckade snackisen skrotas av streamingjätten

I slutet av augusti hade Netflix-serien "Kaos" premiär och den blev en omedelbar snackis på många håll. Trots det har serien nu blivit nedlagd av streamingjätten.

Så sent som den 29 augusti hade Netflix unika dramakomedi Kaos premiär. Serien tar den grekiska mytologin in i samtiden på ett kreativt och lekfullt sätt som blandar allvarligt drama och höga insatser med humor som grundar sig i mänskligheten som gudarna visar upp.

Kaos tog sig direkt in på Netflix topplista över de mest sedda serierna och parkerade sig sedan där fyra veckor i sträck. Seriens udda ton med den grekiska mytologin som utspelar sig på Kreta i nutid har gjort att serien uppmärksammats flitigt av kritiker, tittare och mytologientusiaster av olika slag.

Trots det verkar Kaos, med en imponerande rollista bestående av namnkunniga skådespelare som Jeff Goldblum, Janet McTeer och David Thewlis m.fl. nu gå i graven efter bara en säsong.

Recension: Kaos (säsong 1) – kreativt möte mellan mytologi och samtid

Ny populär Netflix-serie oväntat nedlagd efter första säsongen
Foto: Netflix.

Netflix skrotar Kaos efter en säsong

Det är amerikanska medier, med Variety i täten, som i dag rapporterar att Kaos läggs ned av Netflix. Enligt tidningen bekräftade en av seriens huvudrollsinnehavare, Aurora Perrineau (Riddy i serien), själv nedläggningen på sociala medier, i ett nu borttaget inlägg.

En av anledningarna till nedläggningen ska vara att serien, trots flera veckor på Netflix topplista, aldrig nådde de riktigt höga höjderna när det kom till tittarsiffrorna. Än så länge har Netflix själva inte kommenterat seriens öde.

Handlingen i "Kaos" följer gudarnas konung Zeus (Goldblum) som en dag vaknar upp och upptäcker en ny rynka i pannan. Det får en redan existerande paranoia att skena i väga och med fixeringen om hot som lurar runt varje hörn hotas snart hela mänskligheten, och det är upp till några utvalda få att komma till världens undsättning.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt på Netflix.

LÄS OCKSÅ: Nobody Wants This säsong 2 – då kommer fortsättningen som alla vill ha

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL