Nobody Wants This säsong 2 – då kommer fortsättningen som alla vill ha

Nobody Wants This säsong 2 – då kommer fortsättningen som alla vill ha

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad kl. 12:24 | Publicerad 08 oktober 2024 kl. 08:00

Seriens skapare om en andra säsong: ”Finns mycket mer att berätta”

Den romantiska komediserien "Nobody Wants This" med Adam Brody och Kristen Bell har blivit en av årets stora favoriter på Netflix. Filmtopp har undersökt hur framtiden för serien ser ut – blir det en "Nobody Wants This" säsong 2?

I slutet av september var det premiär för den romantiska komediserien Nobody Wants This och den har snabbt blivit en av årets stora framgångar för Netflix. Trots hård konkurrens från flera andra succéer på streamingtjänsten i samband med lanseringen, jobbade sig Nobody Wants This in på den globala topplistan utan problem och allt fler tycks dessutom upptäcka den härliga serien.

Just nu är serien också den mest sedda på den svenska marknaden.

"Nobody Wants This" följer den frispråkiga Joanne (Kristen Bell) som driver en framgångsrik sexpodcast tillsammans med sin syster och bästa vän samt den nyblivne singeln och rabbin Noah (Adam Brody). När deras öden korsas slår det omedelbart gnistor, men deras väldigt olika bakgrunder och liv leder till många hinder för deras kärlek, och trots stormande känslor har de svårt att se en problemfri framtid tillsammans.

I rak motsats till seriens titel är en fortsättning på serien precis vad alla som sett den verkar vilja ha, inte minst med tanke på hur den första säsongen slutade. Filmtopp har grävt i frågan och försökt hitta ett svar på när säsong 2 av Nobody Wants This kan tänkas komma och om det ens är aktuellt.

LÄS OCKSÅ: Netflix försvarar sin nya prishöjning: ”Vi levererar mer värde”

Nobody Wants This säsong 2 – då kommer fortsättningen som alla vill ha
Foto: Netflix.

Skaparen om Nobody Wants This: ”Skulle älska att göra en säsong 2”

I skrivande stund har Netflix inte bekräftat om det blir en andra säsong av Nobody Wants This, men det är allt annat än en hemlighet att just det är målsättningen. Den första säsongens avslutning öppnar upp för en fortsättning och seriens skapare Erin Foster har öppet pratat om förhoppningen om att fortsätta med fler säsonger.

Till The Wrap säger Foster att både hon själv och seriens stjärnor är "all in" när det kommer till en andra säsong.

– Jag skulle älska att göra en säsong 2. Kristen och Adam skulle älska att göra en säsong 2, erkänner Foster för The Wrap. Det finns så mycket mer handling att berätta, så om folk gillar serien skulle jag vara väldigt sugen på att fortsätta berätta den.

LÄS OCKSÅ: Netflix nya skräckfilm hyllas av de flesta – men sågas av tungviktarna

Allt pekar på en andra säsong

Vid sidan om Erin Fosters och stjärnornas vilja att fortsätta med serien, pekar även allt annat på att en andra säsong kommer att få grönt ljus. Som Foster själv säger finns det mycket mer att berätta. Noah (Brody) erkänner exempelvis att han inte kan få både sitt drömjobb och Joanne i de förlösande sista ögonblicken av säsong 1, så där finns mycket att gräva i gällande de två huvudkaraktärerna. Och för de övriga har vi exempelvis det puttrande triangeldramat mellan Morgan (Justine Lupe), Sasha (Tomothy Simons) och Ester (Jackie Tohn) att utforska.

Till den klara vägen framåt för handlingen kan vi också addera seriens extrema popularitet som ett tecken på att den kommer att få förnyat förtroende. Med tanke på vilken snackis Nobody Wants This har blivit och hur många miljoner som tittar på den skulle det vara en enorm chock om säsong 2 inte får se dagens ljus.

Då kommer Nobody Wants This säsong 2

Eftersom Netflix ännu inte har gett grönt ljus år Nobody Wants This säsong 2, så blir det svårt att förutspå med exakthet när nästa säsong skulle kunna ha premiär. Tiden då vanligtvis gick omkring ett år mellan seriers säsonger tycks också vara förbi, vilket gör det ännu svårare.

Med det sagt finns det absolut hopp om en säsong 2 någon gång under den andra halvan 2025. I jämförelse med stora fantasy- och actionsatsningar är en romantisk komedi som Nobody Wants This en betydligt mindre utmaning att producera, vilket gör det fullt rimligt med en premiär hösten 2025 – om produktionen kan rulla igång relativt snart.

En faktor som ofta försenar nya säsonger är att stjärnorna har andra åtaganden som de måste spela in först, men varken Bell eller Brody ser ut att särskilt intensiva scheman framöver (baserat på informationen som finns på IMDb), så inte heller det ser ut att vara ett särskilt stort hinder.

Det är allt annat än en garanti att Nobody Wants This säsong 2 kommer ut 2025, men det finns som sagt all anledning att hoppas på det. Får en andra säsong grönt ljus av Netflix är andra halvan av 2025 eller tidigt 2026 väldigt troliga premiärfönster.

Filmtopp håller dig uppdaterad om det senaste på Netflix och "Nobody Wants This" öde.

LÄS OCKSÅ: Netflix omåttligt populära kärleksserie är tillbaka med sin tredje säsong

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL