Netflix-serien utsedd till en av årets bästa – nu får den fortsättning

Netflix-serien utsedd till en av årets bästa – nu får den fortsättning

  • Netflix
Axel Diedrichs
16 augusti 2024 kl. 21:00

Tittarna får fler avsnitt av Guy Ritchies "The Gentlemen"

Fansen kan pusta ut. Det är bekräftat av Netflix att de tar tillbaka Guy Ritchies hyllade actionkomediserie "The Gentlemen" för en andra säsong.

Regissören och manusförfattaren Guy Ritchie har inte varit i sitt bästa slag som filmskapare på många år, men med hans Gentlemen-universum har han hittat tillbaka till toppform. Inte bara blev den stjärnspäckade filmen från 2019 med Hugh GrantMatthew McConaughey och Colin Farrell en stor succé, serieversionen på Netflix har även den gått hem hos tittarna. 

Berättelsen följer aristokraten Eddie som en dag får veta att han ska ärva hertigen av Halsteads ägor, från hans titel och den stora herrgården till all förmögenhet. Men också hans kriminella verksamhet och dess fiender, som det visar sig finnas ett gäng av. Vid sin sida för att tackla den nya livsstilen har Eddie den sofistikerade och våldsamma Susie och hennes pappa tillika gangsterledare Bobby Glass.

På rollistan ser vi namn som Theo JamesKaya Scodelario, Ray Winstone, Daniel Ings och Guy Ritchie-favoriten Vinnie Jones, men också den enorma Breaking Bad-stjärnan Giancarlo Esposito som fängslade oss alla med sin roll som den hemlighetsfulle brottsledaren Gustavo Fring. 

Den första säsongen av The Gentlemen är skapad av Guy Ritchie och består av sammanlagt tio stycken 40-60 minuter långa avsnitt. När serien kom ut i mars blev den genast en stor succé, och tidigare i sommar kunde vi skriva om hur den slog sig in på listan med årets bästa serier enligt IMDb. På filmdatabasen kan vi se att över 130 000 användare tillsammans delar ut det rejält höga betyget 8,1/10

Netflix-serien utsedd till en av årets bästa – nu får den fortsättning
"The Gentlemen" (2024). Foto: Netflix.

En av årets bästa serier – nu får Netflix "The Gentlemen" säsong 2

Har du redan sett Guy Ritchie-serien och hållit tummarna för en fortsättning? Då kan vi gladeligen meddela att The Gentlemen säsong 2 blir verklighet. Det är Netflix själva som nyligen har bekräftat nyheten

Så här säger Kaya Scodelario, som spelar Susie, i ett utlåtande om vad hon vill se hända i den andra säsongen: 

– Det skulle vara kul att se verksamheten sprida sig lite mer. Hur tar de det till nästa nivå? De är väldigt bestämda om att inte ge sig in i spelbranschen, så hur fortsätter de då att bygga sitt imperium? Vart tar det dem? Hur fungerar den nya strukturen för verksamheten rent praktiskt?

När den nya säsongen av The Gentlemen kommer vet vi inte i dagsläget, men vi förstår att inspelningen drar igång någon gång nästa år. Då med det kreativa teamet från första säsongen (inklusive Riche). 

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt runt "The Gentlemen" och andra produktioner. Se till att följa oss på Facebook där vi trycker extra på streamingmarknadens utropstecknen. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL