Netflix-serien skapar panik efter succén – tittare uppmanas att söka hjälp

Netflix-serien skapar panik efter succén – tittare uppmanas att söka hjälp

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
15 juli 2024 kl. 16:00

Tittare chockas och familjer känner sig träffade av Netflix dokumentärserie

En dokumentärserie som släpptes på Netflix tidigt i juni har blivit rejält omdebatterad. Innehållet i den har skapat debatt online och fått många familjer att oroa sig.

I början av juli var det premiär för en ny dokumentärserie på Netflix som har blivit en stor snackis på sociala medier. På en stor mängd marknader världen över seglade dokumentären snabbt in på topplistorna över de mest sedda serierna och den rör onekligen upp känslor.

För en del av tittarna har innehållet som behandlats dessutom varit så relevant att det skapat känslor av obehag, och de uppmanas nu att söka stöd för att stilla eventuell oro.

LÄS OCKSÅ: Sista chansen – dansk seriemördarjakt försvinner snart från Netflix

Netflix-serien skapar panik efter succén – tittare uppmanas att söka hjälp
Foto: Netflix.

Netflix-dokumentären alla pratar om – "Pappa till 1 000 barn" chockar tittarna

Dokumentären det rör sig om är den tredelade serien Pappa till 1 000 barn ("The Man With 1000 Kids" på engelska). Serien berättar historien om en handfull familjer som gör den chockerande upptäckten att den charmige spermadonator, Jonathan Meijer, som de vände sig till för att bilda sina familjer kan ha donerat sin sperma till hundratals, kanske till och med tusentals, världen över.

I dokumentärserien får vi också en större inblick i fertilitetsindustrin och luckor i lagstiftning kring spermadonation kan leda till att liknande scenarion inträffat på fler ställen.

Reaktionerna på "Pappa till 1 000 barn" har inte låtit vänta på sig efter dokumentärens premiär häromveckan. På sociala medier har den diskuterats flitigt av tittare som fascinerats av ämnet. Många av dem nöjer sig med att dela sina känslor kring innehållet, medan andra tagit det steget längre.

En stor mängd trådar har startats om dokumentären på nätforumet Reddit, där tittare chockat upptäckt hur stor den privata marknaden för spermadonationer faktiskt verkar vara och att det till och med finns grupper på sociala medier där män till synes försöker göra samma sak som Jonathan Meijer.

Netflix-serien skapar panik efter succén – tittare uppmanas att söka hjälp
Foto: Netflix.

Allra mest omskakande har dokumentärserien dock varit för familjer som bildats med hjälp av spermadonatorer och nu översköljts av oron över att befinna sig i en liknande situation som i dokumentären, utan att de vet om det.

Panik- och obehagskänslorna som vissa familjer upplevt till följd av Pappa till 1 000 barn har till och med fått organisationer som brittiska HFEA (Human Fertilisation & Embryology Authority) att publicera ett uttalande där de uppmanar familjer som behöver det att söka stöd.

"Pappa till 1 000 barn" finns att streama i sin helhet på Netflix.

LÄS OCKSÅ: Älskad Netflix-serie skulle få uppföljare – nu skrotas den

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL