Netflix ”perfekta” serie populärast i Sverige – nu kan den få uppföljare

Netflix ”perfekta” serie populärast i Sverige – nu kan den få uppföljare

  • Netflix
Moa Andersson
Uppdaterad 19 september 2024 kl. 15:28 | Publicerad 17 september 2024 kl. 20:00

Lovande och överraskande hintar om en uppföljare

"Det perfekta paret" toppar Netflix lista över de mesta streamade serierna just nu, och frågan är om kriminalserien kan komma att få en fortsättning – trots att boken som den baseras på har ett tydligt slut utan uppföljare.

Det var den 5 september 2024 som kriminalserien Det perfekta paret hade premiär på Netflix och den har omedelbart tagit tittarna med storm. Serien är baserad på Elin Hilderbrands bästsäljande roman med samma titel och utspelar sig i det exklusiva sommarparadiset Nantucket, där ett storslaget bröllop ska äga rum. Men festligheterna tar en dramatisk vändning när en kropp plötsligt hittas på stranden, och alla bröllopsfirare snart ser ut som potentiella gärningsmän.

LÄS OCKSÅ: I veckan kan du streama fortsättningen på Netflix bästa rysare

Netflix ”perfekta” serie populärast i Sverige – nu kan den få uppföljare
Nicole Kidman i "Det perfekta paret". Foto: Netflix.

Överraskande orden om Det perfekta paret säsong 2: "Skulle aldrig säga att det är omöjligt"

Just nu toppar "Det perfekta paret" listan över de mest streamade serierna på Netflix, och tittare undrar om det kommer en säsong 2.

När kriminalserien släpptes på Netflix verkade det inte finnas några planer för en andra säsong, eftersom den är listad som en miniserie. Serien är dessutom konstruerad som en specifik mordhistoria med ett tydligt avslut, och är i sin tur baserad på Hilderbrands bok utan uppföljare.

Med andra ord finns det ingenting som har pekat på att en andra säsong kommer att bli av, men succén för serien ser ut att ha väckt ett visst hopp om en fortsättning. Serien skapare, Jenna Lamia, gjorde nyligen ett uttalande till Town & Country som ger oss all anledning att hålla förhoppningarna vid liv.

– Om alla pusselbitar skulle falla på plats och om alla vore entusiastiska, och idén var tillräckligt inspirerande för att samla samma grupp begåvade människor igen, tror jag att det är något som skulle kunna hända. Jag skulle aldrig säga att det är omöjligt. Det finns definitivt obesvarade frågor på slutet, säger Jenna Lamia i intervjun.

LÄS OCKSÅ: Nya kriminalserier hösten 2024 – Filmtopp listar

Netflix ”perfekta” serie populärast i Sverige – nu kan den få uppföljare
Foto: Netflix.

Underskatta inte tittarengagemanget

Även om boken och serien inte avslutas med någon direkt cliffhanger, verkar Lamia anse att det finns tillräckligt många lösa trådar för att kunna bygga vidare på berättelsen. När det gäller huvudpersonen Nicole Kidman skulle hennes tillgänglighet kunna vara avgörande för om kriminalseriens fortsättning blir verklighet eller inte.

Kidman är en av branschens just nu flitigast arbetande skådespelare och stjärnan har hela åtta kommande projekt som ännu inte har släppts. Hennes åtaganden ser med andra ord ut att vara det som i första hand talar emot en fortsättning. Trots Kidmans fullspäckade schema, och trots att den fristående miniserien är baserad på en bok och handlingen bör vara avslutad, så ska man aldrig underskatta effekten av det massiva tittarengagemanget. Framför allt inte när till och med serieskaparen ställer dörren på glänt för en fortsättning.

Det är dessutom inte enbart tittarna som älskar serien. En stor mängd kritiker har också hyllat serien för dess underhållningsvärde. Det ska erkännas att även en hel del sågningar har trillat in, men tungviktare som The Guardian hyllar bland annat Det perfekta paret för sitt "underbara, perfekta tempo". Screen Rant menar i sin tur att serien har ett "spännande" nät av karaktärer och flera aktörer lyfter fram hur perfekt serien är att sträckkolla på.

Om "Det perfekta paret" får en fortsättning på Netflix eller inte återstår helt enkelt att se.
 
ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL