Netflix nya Terminator-serie hyllas – 100% på Rotten Tomatoes

Netflix nya Terminator-serie hyllas – 100% på Rotten Tomatoes

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
30 augusti 2024 kl. 20:00

”Terminator Zero” debuterade med bästa möjliga betyg

Denna veckan hade Netflix nya satsning "Terminator Zero" premiär – och det med besked. På Rotten Tomatoes debuterade Terminator-serien med högsta möjliga kritikerbetyg.

De senaste åren har det rådit inflation av remakes, prequels, spinoffs och allt vad det heter av filmer och serier som tidigare kultstämplats. Många gånger upplevs resultatet som ett trött mjölkande av ett varumärke, men ibland händer det att vi bjuds på kreativa nytolkningar som med framgång tar ut svängarna. Netflix nya serie Terminator Zero tycks vara just en sådan produktion.

Terminator Zero är ett unikt kapitel i Terminator-franchisen med tanke på att den nya serien är en cyberpunk-drypande anime.

Handlingen känner vi i viss utsträckning igen: År 2022 har det passerat 25 år sedan AI:n Skynet utvecklade ett medvetande och inledde kriget mot mänskligheten som fortfarande rasar. En krigare från den postapokalyptiska framtiden skickas tillbaka till 1997 för att skydda en AI-forskare, vars system ska kunna mäta sig med Skynet, men forskaren jagas också av en känslokall och oförstörbar cyborg från framtiden.

Netflix nya Terminator-serie hyllas – 100% på Rotten Tomatoes
Foto: Netflix.

Terminator Zero har 100% på Rotten Tomatoes

När "Terminator Zero" nu hittat till Netflix är det med lysande recensioner i ryggen. Den nya Terminator-serien debuterar med 100% positiva omdömen av kritikerna, enligt sajten Rotten Tomatoes som sammanställer kritikerbetyg och omvanldar dessa till procent.

I skrivande stund är det visserligen endast 15 recensioner som registrerats på sajten och i takt med att fler trillar in riskerar betyget att dala något, men toppbetyget i skrivande stund är alltjämt väldigt imponerande. Allt från actionsekvenser till handling hyllas av källor som Hollywood Reporter, Slashfilm och FandomWire.

Terminator Zero etablerar ett stabilt ramverk för ett fortsatt berättande av en berättelse som, likt franchisens bästa delar, handlar lika mycket om mänskliga vägskäl som om spektakel, skriver Hollywood Reporter.

– Det är inte bara en av de bästa animeserierna streamingtjänsten har släppt, utan Terminator Zero är också den nya riktning som franchisen måste följa, tycker Slashfilm.

Terminator Zero är ett brutalt våldsamt spektakel och en vacker visuell uppvisning av animationens gränslösa möjligheter, hyllar FandomWire.

– Terminator-långfilmerna må ha blivit hopplösa fall, men Terminator Zero har bara börjat. Mänsklighetens kamp mot AI-supersoldater har inte varit så här underhållande på flera år, menar Bloody Disgusting.

"Terminator Zero" säsong 1 finns att streama på Netflix. Följ Filmtopp på Facebook för fler ovärderliga tips och spännande artiklar.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL