Netflix nya psykologiska skräckfilm älskas av många – men sågas av jättar

Netflix nya skräckfilm hyllas av de flesta – men sågas av tungviktarna

  • Netflix
Sofie Landgren
04 oktober 2024 kl. 20:00

Mestadels hyllad – men med en och annan sågning

I dag, den 4 oktober, är det premiär för Netflix nya psykologiska skräckthriller med satiriska inslag. Filmen hyllas för det mesta av kritikerna, men det finns också en och annan som delar ut en känga.

Premiär för It's What's Inside (2024) på Netflix

I dag är det premiär för Netflix senaste långfilmssatsning, It's What's Inside, en film som har inslag av både thriller, science fiction, skräck och komedi. Det är en salig genreblandning som har lett till att kritikerna inte är helt och hållet ense om filmens kvalitet, även om det är övervägande positiva omdömen som delas ut.

LÄS OCKSÅ: I veckan släpper Netflix uppföljare till populär och grotesk skräckfilm

It's What's Inside (2024)
Foto: Netflix.

Det här handlar filmen om

När några gamla collegekompisar träffas inför ett bröllop tar återföreningen en överraskande vändning när en oväntad gäst anländer med en resväska som innehåller en mystisk apparat. Gänget lockas till att spela ett skruvat spel med apparaten, vilket resulterar i att dolda sanningar, undertryckta önskningar och djupt rotat agg bubblar upp till ytan.

Plötsligt har det kära återseenden mellan de gamla vännerna förvandlats till en psykologisk mardröm.

Netflix beskriver Greg Jardins debutfilm It's What's Inside som en sammansmältning av thriller, mörk komedi och sci-fi som resultatet blir en provocerande och stilfull berättelse som väcker tittarnas tankar kring hur väl vi egentligen känner oss själva?

LÄS OCKSÅ: Netflix omåttligt populära kärleksserie är tillbaka med sin tredje säsong

Det här säger kritikerna

"It's What's Inside" har som sagt fått mestadels positiva omdömen, och på sajten Rotten Tomatoes har den debuterat som "Certified Fresh" med, i skrivande stund, 78% positiva recensioner.

Trots att en klar majoritet uppskattar filmen, så finns det en och annan som ifrågasätter den, inklusive tungviktare som RollingStone, The New York Times, The Guardian, The Hollywood Reporter och Collider. Branschjättarna tycker bland annat att filmen skriver en på näsan, med en förutsägbar handling som gör saker och ting komplicerade för att verka komplex när den i själva verket saknar djup.

Bland den större skaran som däremot uppskattar filmen framställs den som en satir med effektiva och underhållande vändningar som avlöser varandra i ett högt tempo. Tidningen GQ kokar ned filmen till att den är "en underhållande åktur som kommer att vara ett nöje från soffan", och det är många andra som är inne på samma spår.

"It's What's Inside" finns nu att streama på Netflix. Ge filmen en chans för att se vilket läger du sållar dig till.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL