Netflix gjorde nedlagd serie till den mest sedda i världen: ”Bästa serien”

Netflix gjorde nedlagd serie till den mest sedda i världen: ”Bästa serien”

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 24 juli 2024 kl. 15:56 | Publicerad 23 juli 2024 kl. 10:00

Fansens kampanj uppmärksammades av Netflix

En av Netflix mer framgångsrika serier de senaste åren tillhörde först en helt annan kanal där den lades ned, men den mystiska serien fick nytt liv efter att streamingtjänsten hört fansens rop efter mer.

En av de stora fördelarna med dagens streamingmarknad är att seriers öden inte längre är lika definitiva som tidigare. Nedlagda serier kan plockas upp och fortsätta på helt nya plattformar, och en aktör som varit bättre än de flesta andra på att se potentialen i andras satsningar är Netflix.

Flera gånger om har streamingjätten räddat serier som lags ned på annat håll, med titlar som You, Lucifer och Unbreakable Kimmy Schmidt som några få exempel. I vissa fall har det handlat om att plocka in välkända serier för att stärka varumärket, som man gjorde med Arrested Development, men i andra fall har man visat upp en fingertoppskänsla i att plocka in mer okända existerande serier som användarna älskat.

Ett sådant exempel är ett mystiskt drama som rullade på NBC i tre säsonger mellan 2018–2021. Cirka ett och ett halvt år senare var seriens fjärde och avslutande säsong den mest sedda i världen på Netflix.

LÄS OCKSÅ: Tittarna får inte nog av sågad Netflix-thriller – miljontals visningar

Netflix gjorde nedlagd serie till den mest sedda i världen: ”Bästa serien”
Foto: Netflix.

Fansen tackar Netflix – som gjorde nedlagd serie till den mest sedda

Den nedlagda serien som Netflix förvandlade till en stor succé är det mystiska sci-fi-dramat Manifest, vars fjärde och sista säsong släpptes av Netflix i slutet av 2022 (del två av säsongen släpptes våren 2023), efter att NBC hade gett upp på den.

När Manifest först lades ner efter tre säsonger hade den etablerat en begränsad men väldigt hängiven skara fans, och de var inte nöjda med beslutet från NBC. Lyckligtvis för dem svepte Netflix snabbt in och räddade serien – och det blev en rejäl fjäder i hatten för streamingtjänsten. Klickar man in på Manifest hos Netflix i dag är det inte handlingen som lyfts fram i första hand, utan just seriens resa till att bli en av streamingtjänstens stora succéer.

Netflix skriver:

Fansen drev en kampanj för den här dramaserien om övernaturliga visioner och andra chanser, vilket gjorde att den hamnade på första plats bland Netflix mest sedda serier.

Snart två år senare har serien fallit aningen i glömska igen och är därför värd att tipsa om, inte minst med tanke på hyllningarna seriens sista säsong mottog. Netflix gav visserligen inte serien mer än en ytterligare säsong, men fansen var övervägande nöjda med vad de ansåg vara ett värdigt avslut.

Nedan följer några reaktioner från Facebook-gruppen Netflix Bangers:

– Glad att Netflix plockade upp den. Fantastisk avslutning.

– Bästa serien.

– Slutet var otroligt!!!

– 10000/10 rekommenderar. Bästa serien Netflix har.

– Slutet var perfekt.

Handlingen i "Manifest" kretsar kring ett försvunnet passagerarflygplan som plötsligt dyker upp igen fem år senare. De ombord på planet tänker att de anländer till New York precis som tilltänkt, utan att veta att de varit försvunna i flera år. Att nu försöka återvända till sina tidigare liv visar sig svårare än de trott.

LÄS OCKSÅ: Nya filmer och serier på Netflix i augusti 2024

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL