Netflix försvarar sin nya prishöjning: ”Vi levererar mer värde”

Netflix försvarar sin nya prishöjning: ”Vi levererar mer värde”

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad kl. 21:27 | Publicerad 04 oktober 2024 kl. 14:00

Streamingtjänstens alla abonnemang har blivit dyrare

Under gårdagen trädde Netflix senaste prishöjning i kraft, vilket har inneburit att alla av de tre tillgängliga abonnemangen har blivit mellan 10–20 kronor dyrare. Det har även blivit dyrare att lägga till extra medlemmar till ett konto.

Nu har Netflix blivit dyrare

De senaste åren har priserna på streamingmarknaden pressats uppåt och de senaste i ledet att genomföra en höjning är jätten Netflix. Under gårdagen infördes nya priser på samtliga av tjänstens abonnemang. Det billigaste abonnemanget har nu blivit 10 kronor dyrare i månaden, medan de två andra har ökat i kostnad med 20 kronor i månaden. Även kostnaden för att lägga till fler medlemmar till kontot har blivit dyrare.

Netflix nya priser:

  • Basic: 109 kr/mån (tidigare 99 kr/mån)
  • Standard: 149 kr/mån (tidigare 129 kr/mån)
  • Premium: 199 kr/mån (tidigare 179 kr/mån)
  • Extra medlem: 55 kr/mån (tidigare 49 kr/mån)

Möjligheten att addera extra medlem till kontot finns endast till Standard- (en extra medlem) och Premium-abonnemangen (två extra medlemmar). De nya priserna gäller både nya och befintliga kunder och uppdateringen kommuniceras till befintliga medlemmar under de kommande veckorna med start den 4 oktober. För befintliga medlemmar kommer tidpunkten att baseras på den specifika faktureringsperioden. De kommer att meddelas via e-post en månad innan prishöjningen träder i kraft.

Netflix försvar: ”Vi levererar mer värde till våra medlemmar”

Netflix prishöjning har inte helt överraskande lett till ett visst missnöje, men streamingtjänsten själv menar att de nya priserna är befogade.

– Vi erbjuder ett utbud av olika priser och abonnemang för att möta olika behov, och i takt med att vi levererar mer värde till våra medlemmar, ber vi dem ibland att betala lite mer, skriver Netflix i ett uttalande till TT.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt i streamingvärlden.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL