Nästa serie om rika norrmän är här för att ta oss med storm – nu på Netflix

Nästa serie om rika norrmän är här för att ta oss med storm – nu på Netflix

  • Netflix
Sofie Landgren
12 september 2024 kl. 08:00

Netflix senaste norska satsning

Premiär för den norska serien "Miljardärsön", en dramakomedi om en hänsynslös fiskodlingsägare som planerar att ta över en lokalkonkurrent för att på så sätt bli den största laxproducenten i hela världen.

Miljadärsön
Foto: Sebastian Bjerkvik / Netflix.

Premiär för "Miljardärsön" (säsong 1) på Netflix

För 12 år sedan lanserade Netflix sin allra första norska originalserie Lilyhammer, skapad av Eilif Skodvin och Anne Bjørnstad. Nu har kreatörerna återförenats med Netflix i deras nya norska dramakomedi Miljardärsön, som har premiär i dag.

LÄS ÄVEN: De 17 bästa norska serierna – enligt IMDb

Det här handlar serien om:

Serien är inspelad på ön Frøya i Trøndelag och skildrar Norges mycket omtalade och stora fiskodlingsindustri på ett nytt och humoristiskt sätt. Trine Wiggen spelar huvudrollen som en hänsynslös ägare till ett norskt fiskodlingsföretag som planerar ett fientligt övertagande av sin lokala rival för att bli världens största laxproducent. Miljadärsön släpps globalt på Netflix den 12 september.

– Det är fantastiskt att få återförenas med Netflix i den här serien som handlar om en av de nyare "marina varelserna" i Norge – laxmiljardären. Fiskodlingsindustrin har gjort många norrmän väldigt rika och är en veritabel skattkammare av färgstarka karaktärer och spännande berättelser. Vi kan knappt bärga oss med att få dela Miljadärsön med Netflix tittare, säger skaparna Anne Bjørnstad och Eilif Skodvin via ett pressmeddelande från Netflix.

I rollerna: Trine Wiggen, Svein Roger Karlsen, Ragne Grande, Kåre Conradi, Oddgeir Thune, Vetle Røsten Granås, Nemi Storm, Hanne Skille Reitan, Tor Ivar Hagen, Benjamin Bakkeid, Elisabeth Matheson, Bjarne Brøndbo, Axel Bøyum, Manish Sharma, Frank Kjosås och Bjørn Sundquist.

Norrmännen har tidigare gjort succé i Sverige med en serie om välbärgade individer med tittarfavoriten Exit. Nu återstår det att se om vårt grannland kan återupprepa framgången av en serie om rika norrmän – men med den mindre glamorösa fiskodlingsbranschen som spelplan.

Missa inte "Miljadärsön" (säsong 1) som har premiär på Netflix den 12 september, kl. 9.00.

LÄS OCKSÅ:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL