Mystisk thriller med Winona Ryder klättrar på Netflix topplista

Mystisk thriller med Winona Ryder klättrar på Netflix topplista

  • Netflix
Axel Diedrichs
21 oktober 2024 kl. 20:00

"Gone in the Night" bland svenskarnas mest sedda

Filmen fick inte mycket uppmärksamhet när den först kom ut 2022, men nu ser vi thrillern "Gone in the Night" hitta stark placering på Netflix topplista.

Den relativt färska thrillern Gone in the Night blev ingen kioskvältare när den kom ut för två år sedan. Trots att filmen frontas av Oscarsnominerade Stranger Things-stjärnan Winona Ryder missades den av många. Men som med alla titlar får de en chans till revansch när de släpps på världens största streamingtjänst. Med sin nypremiär på svenska Netflix har Gone in the Night definitivt lyckats fånga tittarnas uppmärksamhet. 

I filmen spelar Ryder en kvinna vid namn Kath som tillsammans med sin pojkvän beger sig ut till en avlägsen stuga i skogen. När de väl kommer dit visar det sig att huset blivit dubbelbokat med ett yngre och skumt par. Utan någonstans att ta vägen bestämmer de sig för att trotsa sin magkänsla och spendera natten där. Snart upptäcker Kath att pojkvännen försvunnit tillsammans med den yngre kvinnan. Hon blir då besatt av att hitta honom och ju mer hon gräver i saken desto mer skrämmande upptäckter gör hon.

Mystisk thriller med Winona Ryder klättrar på Netflix topplista
Foto: Vertical Entertainment.

”Gone in the Night” bland de mest sedda filmerna på svenska Netflix

Spännande med denna film är att den är en riktig vattendelare. Snittet som syns på IMDb placerar både tittare och kritiker mer eller mindre på mitten av betygsskalan. Stora tidningar som Film Threat, The Wrap och The Playlist ger den alla högt betyg. De beskriver den bland annat som "grymt underhållande" och "oväntad" med en Winona Ryder som är fantastisk i huvudrollen. Andra kritiserar den för att vara spretig och inte leverera fullt ut. Men alla verkar de enade om att Ryder är en stor behållning. 

Många svenskar har nu valt att ge Gone in the Night en chans – den är just nu rankad femma bland Netflix mest streamade filmer i dag. Om du också tänker se filmen får du gärna lämna en kommentar på vår Facebooksida och berätta vad du tycker om den. Att få våra läsares åsikter känns lite extra intressant när det kommer till en film som tycks dela sina tittare. 

Filmtopp håller dig uppdaterad med nyheter inom film- och serievärlden. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL