Morddokumentären på Netflix får tittarna att gråta: ”Så upprörande”

Morddokumentären på Netflix får tittarna att gråta: ”Så upprörande”

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
27 augusti 2024 kl. 08:50

En av de mest sedda titlarna på Netflix just nu

En true crime-dokumentär på Netflix gör succé bland användarna efter sin premiär tidigare i augusti. Tittare skriver att "American Murder: Laci Peterson", som tagit sig in på den svenska topplistan, har rört dem till tårar.

Få dokumentärtyper är lika populära som de med fokus på unika och svårlösta mordfall. En sådan dokumentär som tittarna just nu flockas till på Netflix är American Murder: Laci Peterson. I skrivande stund parkerar morddokumentären på tredje plats bland de mest sedda serierna på streamingtjänsten i Sverige, dit den har tagit sig sedan sin premiär den 14 augusti.

American Murder: Laci Peterson kretsar kring ett uppmärksammat fall från USA 2002, då Laci Peterson, då gravid i åttonde månaden, försvann och senare hittades mördad. En mördare dömdes till slut, men han hävdar än i dag sin oskuld och i Netflix nya dokumentär talar Lacis mamma och andra i hennes närhet ut om tragedin som inträffade för över 20 år sedan.

Fallet kring Laci Peterson har fascinerat sedan det inträffade och resulterat i flera andra dokumentärer, men Lacis nära och kära som en tydlig utgångspunkt i Netflix nya produktion tycks ha skapat en särskilt emotionell reaktion bland tittarna.

LÄS OCKSÅ: Nya filmer och serier på Netflix i september 2024

Morddokumentären på Netflix får tittarna att gråta: ”Så upprörande”
Foto: Netflix.

Tittarna om American Murder: Laci Peterson: ”Jag grät på slutet”

Eftersom den dömda mördaren fortfarande påstår sig vara oskyldig är fallet Laci Peterson och American Murder: Laci Peterson ett flitigt omdebatterat ämne online, med många som vill dela med sig av sin syn på saken. De som inbitet följt fallet genom åren verkar imponeras av hur känslomässigt stark den nya dokumentären är, trots att den presenterar begränsat med nya detaljer kring själva utredningen.

På nätforumet Reddit är det många som erkänner att dokumentären har rört dem till tårar.

– Jag grät på slutet, skriver en användare.

– Samma. Och jag gråter aldrig, svarar en annan.

– Slutet var en vacker hyllning till Laci och visdomen som hennes mamma fick av denna hemska resa, tycker ytterligare en.

Även i den populära Facebook-gruppen Netflix Bangers diskuteras American Murder: Laci Peterson flitigt i flera trådar.

– Så upprörande att se, skriven en användare där.

"American Murder: Laci Peterson" består av tre avsnitt som alla finns tillgängliga på Netflix. Följ Filmtopp på Facebook för fler spännande tips.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL