Miljardärsön säsong 2 – kommer Netflix nya tittarfavorit få en uppföljare?

Miljardärsön säsong 2 – får Netflix nya tittarfavorit en uppföljare?

  • Netflix
Moa Andersson
22 september 2024 kl. 12:00

Inga klara besked trots stort intresse

Den norska serien "Miljardärsön" toppar listorna på Netflix. Nu undrar många tittare om det kommer en andra säsong och när vi möjligtvis kan få se den.

Miljardärsön hade premiär på Netflix den 12 september och toppar i skrivande stund listan över serier i Norge, men den har även klättrat högt upp på Sveriges lista över mest strömmade serier just nu.

Serien skildrar Norges stora fiskodlingsindustri och är inspelad på ön Frøya i Trøndelag. Industrin är mycket omtalad och Trine Wiggen spelar huvudrollen som en samvetslös ägare till ett norskt fiskodlingsföretag, som planerar ett fientligt övertagande av sin lokala rival för att bli världens största laxproducent.

Foto: Netflix.

Handlingen bäddar för Miljardärsön säsong 2

Miljardärsön är en originalserie av Netflix och är inte baserad på en bok, men den ger en insiktsfull och humoristisk skildring av den verkliga laxindustrin i Norge, trots att själva historien är fiktiv. Serien följer en hänsynslös VD, som planerar ett fientligt övertagande av sin största konkurrent för att bli världens största laxproducent. Trots att berättelsen är påhittad, speglar den verkliga branschens komplexitet och konkurrens.

Det finns förväntningar på att tittarsuccén ska få en uppföljare, eftersom säsongsavslutningen lämnar tittarna med en känsla av att berättelsen fortfarande har mer att erbjuda. Om serien skulle få en uppföljare, hoppas vi få se ytterligare dramatik och intriger efter Gjerts förslag av ett avtal med Julie.

Foto: Netflix.

Finns inga garantier

Huruvida vi kommer att få se en uppföljare till Miljardärsön kommer troligtvis bero mycket på dess popularitet och hur väl den presterar på Netflix. Trots att serien just nu toppar listor i flera länder och verkar ha fångat tittarnas intresse, måste Netflix noggrant överväga intäkterna och sina strategiska mål för serierna som de producerar.

Trots att serien har fått ett positivt mottagande från recensenter och tittare, är det fortfarande osäkert om en fortsättning är på väg. Hittills har ingen i produktionen officiellt uttalat sig om seriens framtid, och det finns inga garantier för att en ny säsong kommer att produceras. 

Om vi får en andra säsong av "Miljardärsön" kan endast framtiden utvisa, nu kan vi bara hålla tummarna! Vi på Filmtopp håller dig uppdaterad.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL