Inför Halloween – 5 sevärda skräckfilmer att streama på Netflix oktober 2024

Inför Halloween – 5 sevärda skräckfilmer att streama på Netflix oktober 2024

  • Netflix
Sofie Landgren
12 oktober 2024 kl. 16:00

Läskiga filmer att ladda upp inför Helloween med

Netflix är fortfarande den vanligaste streamingtjänsten i Sverige och därför passar Filmtopp på att ge tips på fem skräckfilmer att streama, som passar utmärkt som uppladdning inför Halloween.

Med Halloween runt hörnet passar vi på att ge några snabba tips på sevärda skräckfilmer som finns att streama på Netflix just nu.

Sevärda skräckfilmer på Netflix

 

Get Out
Foto:  United International Pictures.

Get Out (2017)

När en ung man besöker sin flickväns familjegods inser han snart att hennes familj har lömska avsikter med sin inbjudan. Till en början tolkar Chris familjens överdrivet tillmötesgående beteende som ett nervöst sätt att hantera dotterns etniskt blandade förhållande. Men en rad märkliga upptäckter under helgen leder honom till en upptäckt han aldrig kunnat föreställa sig.

Betyg på IMDb: 7,8/10

LÄS ÄVEN: Över 50 skräckfilmer att streama i oktober 2024 – Netflix, Viaplay, Max m.fl.

Barbarian (2022)
Foto: 20th Century Studios.

Barbarian (2022)

Inför en anställningsintervju i Detroit hyr en inresande kvinna ett hus, men när hon anländer sent på kvällen upptäcker hon att huset är dubbelbokat och att en främmande man redan bor där. Även om hon vet bättre, bestämmer hon sig för att tillbringa kvällen i hemmet i ett annat rum – men upptäcker snart att det finns mer att frukta än sin "rumskompis". Med Bill Skarsgård i ena huvudrollen.

Betyg på IMDb: 7/10

The Black Phone (2022)
Foto: Universal.

The Black Phone (2022)

Finney Shaw, en blyg men smart 13-årig pojke, kidnappas av en sadistisk mördare och blir inlåst i en ljudisolerad källare där det är lönlöst att skrika. När en urkopplad telefon på väggen börjar ringa, upptäcker Finney att han kan höra rösterna från mördarens tidigare offer. Och de är fast beslutna att se till att det som hände dem inte händer Finney. Baseras på en roman av Joe Hill, son till skräckmästaren Stephen King.

Betyg på IMDb: 6,9/10

The Visit (2015)
Foto: Universal Studios.

The Visit (2015)

Ett syskonpar åker till sina morföräldrars isolerade farm i Pennsylvania för en veckas besök. När barnen upptäcker att något inte står rätt till med det äldre paret verkar deras chanser att ta sig tillbaka hem bli mindre för varje dag.

Betyg på IMDb: 6,3/10

Eli (2019)
Foto: Netflix.

Eli (2019)

Föräldrarna till en allvarligt sjuk elvaåring tar i ren desperation sonen till en isolerad klinik där han ska genomgå en experimentell behandling. Ingenting kommer någonsin att bli detsamma igen.

Betyg på IMDb: 5,8/10

It
Foto: Warner Bros.

Bonustips – Det (2017) & Det: Kapitel 2 (2019)

Som en bonus känner jag mig skyldig att nämna att båda IT-filmerna (eller Det-filmerna som svenskarna säger), med Bill Skarsgård i rollen som den obehagligt onda clownen Pennywise, även finns att streama på Netflix just i detta nu.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL