I veckan släpper Netflix uppföljare till populär och grotesk skräckfilm

I veckan släpper Netflix uppföljare till populär och grotesk skräckfilm

  • Netflix
Sofie Landgren
02 oktober 2024 kl. 22:00

Efterlängtad premiär för uppföljaren till snackis på Netflix

År 2019 kom Netflix dystopiska thrillerfilm "Hålet" som väckte starka reaktioner hos tittare över hela världen. Nu kommer den efterlängtade uppföljaren vi alla har väntat på – och har du inte hunnit se den första ännu är det hög tid att göra det innan du ser "Hålet 2".

Hålet (2019): I veckan släpper Netflix uppföljare till populär och grotesk skräckfilm
Foto: Netflix.

Efterlängtad premiär i veckan för uppföljaren till "Hålet" (2019) på Netflix

De flesta av Netflix användare har garanterat sett, eller i varje fall scrollat förbi, den dystopiska thriller-skräckfilmen Hålet från 2019. En sevärd film som dessvärre har skrämt bort en del av den svenska publiken tack vare att den är spansktalande – något som står i vägen för bekväma svenskar som föredrar nordiskt eller amerikanskt innehåll.

Till alla er som känner att ni ingår i den kategorin, gör er själva en tjänst och se filmen ändå.

Höga betyg från kritiker

Första "Hålet" är regisserad av Galder Gaztelu-Urrutia och utspelar sig rätt och slätt i ett fängelse där fångarna på våningarna högre upp får bättre mat och de nedanför får magra rester. Där kämpar en man för förändring och rättvisa, och mer än så tänker vi inte säga för att inte råka spoila något genom grövre detaljer...

Den obehagliga filmen har blivit en riktig favorit bland Netflix-användarna och från kritikerhåll fick filmen mestadels positiva recensioner.

– Det är en skräckfilm med något att säga, ett budskap, men som också lyckas leverera det utan att ta i för hårt, regissören Galder Gaztelu-Urrutia tar oss smidigt djupare in i ett progressivt otäckt helveteslandskap, ett med skiftande moraliska synpunkter och dyrbar liten optimism, skriver exempelvis The Guardian som har gett filmen 4/5 i betyg.

Galder Gaztelu-Urrutias drar konceptet till sin absurda, absoluta spets precis som sig bör i sådan här genrefilm och jag kunde inte komma på mig själv att fundera över vad klockan var under en enda sekund av filmens speltid. Hatten av – den något härdade som vill underhållas eller tänka till och kan stå pall för att se mänskligheten allra mest nattsvarta sidor behöver inte leta längre än såhär, skriver Filmtopps recensent Daniel Turfors som ger filmen 4/5 i betyg.

HÄR KAN DU LÄSA HELA RECENSIONEN: The Platform

Hålet 2
Foto: Netflix.

"Hålet 2" (2024) har premiär på Netflix fredag 4 oktober

Nu kommer den efterlängtade fortsättningen på den svulstiga och rakt av groteska historien om det mest absurda fängelset man kan komma på i manusväg.

Filmens synopsis:

När en mystisk ledare påtvingar sitt styre i plattformen, blir en ny invånare indragen i kampen mot denna kontroversiella metod för att bekämpa det brutala matningssystemet. Men när att äta från fel tallrik blir en dödsdom, hur långt skulle du vara villig att gå för att rädda ditt liv?

Missa inte "Hålet" och "Hålet 2" på Netflix!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL