I veckan kommer Netflix nya Yellowstone-utmanare: ”Briljant”

I veckan kommer Netflix nya Yellowstone-utmanare: ”Briljant”

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
22 oktober 2024 kl. 18:00

Kolla in Netflix nya satsning

På torsdag är det premiär för Netflix dramasatsning "Territory" – en serie som uppenbart hämtat inspiration från succéer i stil med "Yellowstone".

En av de senaste årens största tv-seriesuccéer är utan tvekan Kevin Costner-serien Yellowstone SkyShowtime. Skaparen Taylor Sheridan och serien har varit fanbäraren i uppsvinget som genre för moderna westerns har fått, och det har bara varit en tidsfråga innan andra serier skulle börja släppa konkurrerande titlar.

Nu när Yellowstone snart är tillbaka (premiär den 14 november) med den efterlängtade andra halvan av sin femte säsong, passar Netflix på att släppa en egenproducerad utmanare. På torsdag, den 24 oktober, släpps det storslagna dramat Territory på Netflix. Mycket i beskrivningen av Territory för tankarna till Yellowstone, men det finns en väldigt tydlig skillnad – Territory tar oss inte till den amerikanska västern, utan till den storslagna vildmarken i norra Australien.

LÄS OCKSÅ: 5 serier för dig som gillar Yellowstone

I veckan kommer Netflix nya Yellowstone-utmanare: ”Briljant”
Foto: Netflix.

Tips till Yellowstone-fans – spana in nya Territory på Netflix

Den nya dramaserien Territory utspelar sig i Australien, på världens största boskapsfarm med familjen Lawson i centrum. När farmen plötsligt står utan en uppenbar arvtagare ser rivaliserande grupperingar sin möjlighet att ge sig in i en maktkamp som kan förändra platsen för alltid och förgöra en dynasti.

När man läser om handlingen till Territory och ser bilderna på de cowboyhatt-bärande karaktärerna är det omöjligt att tankarna inte vandrar till Yellowstone och liknande serier, men det är inte en liknelse som seriens skapare är obekväma med. Tvärtom är det något som regissören Greg McLean glatt omfamnar i en intervju med The Sydney Morning Herald. När reportern drar en skämtsam koppling till Yellowstone, kontrar McLean med att säga att han benämnt serien som "Dallas med dingos" under inspelningen.

Så, hur står sig Territory mot en älskad och hyllad serie som Yellowstone? Eftersom det ännu inte finns någon större mängd recensioner publicerade är det svårt att säga, men baserat på trailern och en recension från Travel Weekly är det åtminstone en välproducerad serie som sannolikt kommer att falla Yellowstone-fans i smaken.

Travel Weeklys Kelly Malkin ger serien ett extra plus i kanten för hur den på ett "briljant" sätt använder den storslagna naturen både som ett sätt att förstärka dramat och som ett kärleksbrev till Australiens unika vildmark.

"Territory" består av sex avsnitt som har premiär på Netflix den 24 oktober.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL