“Het“ och “vågad“ vuxenthriller gör succé på svenska Netflix

“Het“ och “vågad“ vuxenthriller gör succé på svenska Netflix

  • Netflix
Axel Diedrichs
18 oktober 2024 kl. 20:00

Många svenska tittare hittar till "Blint hjärta"

Varje vecka uppdateras Netflix topplista. I Sverige kan vi nu se att den erotiska thrillern "Blint hjärta" har tagit en av placeringarna.

Vilka tycker det låter förträffligt att spendera kvällen framför italiensk erotik paketerad i lager av spänning? Svenska folket, visar det sig. Netflix nya miniserie Blint hjärta lockar just nu ordentligt med uppmärksamhet i vårt land.

Serien följer en sextioårig kvinna som blir blixtförälskad i en ung och spännande man som tycks ha en hel del mystik över sig. Snart utvecklas en intensiv och vågad relation mellan de två, men allt eftersom väcks det frågor kring vad som är hans egentliga agenda med den. Blint hjärta, som på italienska har titeln Inganno, beskrivs som en het och väldigt dramatisk serie på klassisk såpamanér. 

“Het“ och “vågad“ vuxenthriller gör succé på svenska Netflix
Foto: Netflix.

Vuxenthrillern "Blint hjärta" bland de mest populära serierna på svenska Netflix

Vi vågar inte gå i god för att Blint hjärta osar av kvalitet. Serien har med sina drygt 1000 röster på IMDb endast lyckas skramla ihop 5,3/10 i betyg, och Rotten Tomatoes har den ännu inte fått några omdömen. Det vi ska ha klart för oss med såpor är att de inte är för alla – och att de som älskar dem älskar dem.

Med Camilla Läckbergs serier Lyckoviken och Strandhotellet har svenskarna fått upp ögonen för genren, vilket också märks när vi tittar på Netflix topplista. I Sverige är serien just nu rankad sjua bland deras mest populära serier. Därmed är hack i häl på stora tittarsuccéer som Monster: Berättelsen om Lyle och Erik Menendez, Love is Blind och Outer Banks.

Den renommerade tidningen Radio Times berömmer Blint hjärta för att bjuda på "vältajmad guilty pleasure" och delar ut en trea i betyg. Är du svag för snabb och högst osannolik dramatik, så ska du kanske göra som många andra svenskar och ge Blint hjärta en chans. Serien finns att se i sin helhet på Netflix. 

Håll utkik på Filmtopp för fler tips. Följ oss också gärna på Facebook där vi diskuterar nyheter på bio- och streamingmarknaden.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL