Här är svenskarnas nya favoritfilm – etta på Netflix

Här är svenskarnas nya favoritfilm – etta på Netflix

  • Netflix
Axel Diedrichs
29 juli 2024 kl. 16:50

Har du sett "Find Me Falling" ännu?

Det svenska folket har hittat en ny favoritfilm på Netflix, den romantiska komedin "Find Me Falling" som handlar om en slocknande rockstjärna.

Vad får man när man mixar romantik med humor och en gnutta musik? Tydligen det perfekta framgångsreceptet för en bra film, åtminstone om man ska våga tro på de svenska tittarna. I Netflix närmast outsinliga bibliotek med filmer har Sverige hittat en ny favorit, Find Me Falling

Den amerikanska romantiska komedin tar oss med ut på ett äventyr till Cypern där vi följer musikern John Allman. Efter att hans comeback som musiker inte blev som han hade hoppats på, väljer han att dra sig undan till sitt strandhus. Men han hinner inte reflektera särskilt mycket innan han får sällskap från sitt förflutna i form av en tidigare kärlek.

Här är svenskarnas nya favoritfilm – etta på Netflix
"Find Me Falling". Foto: Netflix.

"Find Me Falling" är svenskarnas favoritfilm på Netflix just nu

Den 19 juli hade Find Me Falling, med Harry Connick Jr.Agni Scott och Ali Fumko Whitney i huvudrollerna premiär på Netflix, och har sedan dess bara vuxit i popularitet. I skrivande stund är den till och med etta som streamingtjänstens mest sedda film.

Men det är inte bara i vårt avlånga land som Find Me Falling lockar prenumeranternas fulla uppmärksamhet. Enligt tjänsten Flixpatrol, som kartlägger Netflix strömmar, är den etta i hela världen

Något som däremot är intressant, är att filmen trots sin enorma popularitet inte har imponerat avsevärt på varken kritiker eller filmälskare. På IMDb har den fått det stabila användarbetyget 6.4/10, men på Metacritic kan vi se att en internationell kritikerkår ger den bleka poängen 50/100. Värst är det dock på filmsajten Rotten Tomatoes som gett Find Me Falling så pass svag kritikerpoäng som 33/100.

Anledningen bakom succén

Så hur kommer det sig att folket flockar sig runt Find Me Falling, om den nu inte ska vara så himla bra? En stor anledning sägs vara dess soundtrack som skrivits av huvudrollsinnehavaren Harry Connick Jr. själv, och som sjungs av hans motspelare Ali Fumko Whitney

Connick Jr. är en etablerad artist med många miljoner streams. Titelspåret som han skrivit till filmen har hittills lockat hundratusentals lyssningar över plattformar som Spotify och YouTube. Lyssna på låten här:

Har du också sett "Find Me Falling"? Tyck gärna till om den på Filmtopps Facebook-sida!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL