Fängslande Netflix-dokumentär griper tag i hela Sverige – populärast just nu

Fängslande Netflix-dokumentär griper tag i hela Sverige – populärast just nu

  • Netflix
Axel Diedrichs
27 juli 2024 kl. 13:30

Berättar om chockerande hemligheter i musikbranschen

Den 24 juli var det premiär för den nya dokumentären "Dirty Pop: The Boy Band Scam" på Netflix. Serien är nu etta bland de mest populära i Sverige.

Netflix älskar att fängsla sina tittare med fängslande dokumentärer. Vi har tidigare sett det med senstationer som Making a Murderer och Tiger King, och nu kan streamingtjänsten ha sin nästa hit i genren. Åtminstone på svensk mark, där man älskar deras nya serie Dirty Pop: The Boy Band Scam

Tidigare i veckan var det premiär för den nya dokumentären Dirty Pop: The Boy Band Scam som tar med oss på ett spännande stycke musikhistoria. Nämligen det om den amerikanske managern Lou Pearlman som tog fram gigantiska pojkband från 90-talet som NSYNC och Backstreet Boys. Men bakom framgångarna fanns ett fulspel som saknade motstycke, ett av världens största ponzibedrägerier. 

Fängslande Netflix-dokumentär griper tag i hela Sverige – populärast just nu
Foto: Netflix.

"Dirty Pop: The Boy Band Scam" den tveklöst största dokumentären på Netflix just nu

Dirty Pop: The Boy Band Scam är en miniserie i tre delar, som just nu är etta bland de mest populära serierna på Netflix i Sverige. Även globalt går den starkt. Statistiksajten Flixpatrol visar att serien också ligger etta i länder som Australien, Kanada och USA, men också våra skandinaviska grannländer Finland, Norge och Island.

I Danmark är Dirty Pop för stunden tvåa. Genomsnitt femma i världen bakom andra mycket populära serier som Cobra KaiToo Hot to HandleMaster of the House och Vikings: Valhalla. Bland dokumentärer är den ohotad etta. 

I det första avsnittet av serien får vi följa hur Lou Pearlman satte samman de konkurrerande popfenomenen Bakstreet Boys och NSYNC som sålde otaliga guldskivor, men som trots alla framgångar fick väldigt lite betalt.

Lou Pearlman föddes 1954 i New York och dog i augusti 2016 i det Florida-fängelse han satt. I serien har man använt sig av AI för att använda hans röst.

Har du sett klart "Dirty Pop: The Boy Band Scam"? Här hittar du flera tips på nya Netflix-dokumentärer som nyligen fängslat tittarna.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL