En av tidernas bästa böcker blir serie på Netflix – premiär i december

En av tidernas bästa böcker blir serie på Netflix – premiär i december

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
10 oktober 2024 kl. 10:00

Fansen reagerar med skräckblandad förtjusning

I december är det premiär på Netflix för serien "Hundra år av ensamhet", baserad på Nobelprisvinnaren Gabriel Garciá Márquez älskade roman med samma namn, som anses vara en av historiens bästa böcker.

I dag annonseras årets Nobelprisvinnare i litteratur, vilket markerar 42 år sedan den magiska realismens mästare Gabriel García Márquez tilldelades priset. Den colombianske författaren har många läsvärda romaner och noveller till sitt namn och den mest välkända är det erkända mästerverket Hundra år av ensamhet (1967).

Den älskade boken är ständigt närvarande på topplistor över tidernas bästa böcker och det är ingen överdrift att benämna Hundra år av ensamhet som ett av tidernas mest respekterade litterära verk.

Nu, 10 år efter Gabriel García Márquez bortgång, får Hundra år av ensamhet nytt liv i form av en serie på Netflix. Boken har tidigare inspirerat otaliga verk inom andra medium, men aldrig tidigare har en ren adaption av boken producerats.

LÄS OCKSÅ: Fem stora premiärer på Netflix i höst – Filmtopp listar

Premiär i december för "Hundra år av ensamhet" på Netflix

Redan för fem år sedan avslöjade Rodrigo García Barcha, son till Gabriel García Márquez, att Netflix skulle adaptera Hundra år av ensamhet och nu är premiären inte långt borta. I förrgår meddelade Netflix att den första av två delar har premiär den 11 december på streamingtjänsten.

Totalt kommer serien att bestå av 16 avsnitt, varav de första 8 släpps i december 2024.

Netflix beskriver handlingen i serien som följande:

I den tidlösa staden Macondo har sju generationer av familjen Buendía navigerat livet, kärleken, sina drömmar och sitt förflutna – alltid bundna till sitt öde.

LÄS OCKSÅ: Ny populär Netflix-serie oväntat nedlagd efter första säsongen

Fansen sätter press på Netflix inför premiären

Med tanke på den status som Hundra år av ensamhet har, och det faktum att berättelsen i mångas ögon ansetts vara närmast omöjlig att filmatisera, är det med skräckblandad förtjusning som fansen tycks ladda upp inför premiären.

Så sent som under gårdagen postade Netflix ett inlägg på sitt officiella Facebook-konto där de uppmärksammade den stundande premiären och inlägget har överösts av kärlek – och farhågor. På mindre än ett dygn har nästan 90 000 reagerat på inlägget (nästan uteslutande positiva reaktioner) och det har genererat över 5 700 kommentarer. Majoriteten verkar se fram emot serien, men inte utan viss oro.

Den nuvarande toppkommentaren går rakt på sak:

– Lycka till. Svår bok att adaptera och det är dessutom ett mästerverk.

Flera av de mest gillade kommentarerna på inlägget är inne på precis samma spår. Om Netflix lyckas göra boken rättvisa får vi snart se den 11 december.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt på Netflix.

LÄS OCKSÅ: Alla Netflix kommande nordiska filmer och serier – bekräftade produktioner

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL