"Emily in Paris"-skaparen till Filmtopp om stora ändringen: "Var alltid min tanke"

"Emily in Paris"-skaparen till Filmtopp om stora ändringen: "Var alltid min tanke"

  • Netflix
Eric Diedrichs
Uppdaterad kl. 21:35 | Publicerad 12 september 2024 kl. 18:00

Succéserien tillbaka med nya avsnitt

Netflix-favoriten "Emily in Paris" utspelas inte längre i den franska huvudstaden utan i Rom. Under en presskonferens frågar Filmtopp serieskaparen Darren Star om detta.

Under pandemin blev Netflix-serien Emily in Paris en stor succé. Kanske var det i viss utsträckning en fråga om tajming – tänker främst på alla som mer än gärna ville lämna sin nya, isolerade vardag – men serien har fortsatt att vara en tittarfavorit även efter att omvärlden öppnats upp på nytt.

Nu har den andra delen av den fjärde säsongen landat och Lily Collins syns återigen i titelrollen, men denna gången har hon lämnat den franska huvudstaden för att röra sig längre söderut, nämligen till Rom.

Lily Collins i "Emily in Paris"
Lily Collins i rollen som Emily Cooper i "Emily in Paris". Foto: Netflix

Annars är det mesta sig likt – förutom att de läckra klädesplaggen lyses upp av den italienska huvudstadens berömda ljus. Dramat är där, likaså humorn och värmen, men även några hyllningar till Audrey Hepburn-klassiskern En prinsessa på vift (orig.titel "Roman Holiday", 1953). När Filmtopp deltar på en digital presskonferens för de nya avsnitten låter det som att Collins närmast rollspelat den odödliga, romantiska komedin:

– Ärligt talat, att åka runt med en Vespa i den här staden är den mest fantastiska upplevelsen. Det kanske är lite turistigt, men jag ser många italienare på Vespor så jag vet att det är genuint. Vinden, ljuset, dofterna, allt du får uppleva, det finns bokstavligen ruiner överallt. Du tittar bakåt och tänker, "Åh, ja, ingen stor grej, bara Colosseum." Det är så otroligt vackert överallt.

LÄS ÄVEN: Nästa serie om rika norrmän är här för att ta oss med storm

"Emily in Paris"-skaparen till Filmtopp om stora ändringen: "Var alltid min tanke"

När Filmtopp frågar serieskaparen Darren Star om han övervägde några andra städer innan han beslutade sig för att låta den nya säsongen utspela sig i Rom, svarade han:

– Faktiskt, inte. Det var alltid Rom. Jag tror att det berodde på allt som Rom representerar. Sylvie [spelad av Philippine Leroy-Beaulieu] pratade faktiskt om sin kärlek till Rom i säsong två. Det var alltid min tanke, att om vi åker någonstans så åker vi till Rom. Initialt eftersom Sylvie hade en viss koppling till staden. Jag tycker att Rom är en fantastisk yin och yang till Paris.

De nya avsnitten av "Emily in Paris" finns nu att streama på Netflix.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL