Den sadistiska Netflix-filmen chockade tittarna – får nu uppföljare

Den sadistiska Netflix-filmen chockade tittarna – får nu uppföljare

  • Netflix
Axel Diedrichs
20 juli 2024 kl. 20:00

Är du redo för mer vansinne?

Netflix våldsamma skräckfilm "The Platform" chockerade en hel värld. Snart är det dags för uppföljaren att slå ned på streamingtjänsten.

2019 släppte Netflix rysaren The Platform (på svenska: "Hålet") som slet med sig tittarna ned i en hemsk och inlåst värld. Filmen var skev och grotesk, men inte för den sakens skull dålig. Tvärtom möttes den av stora lovord från kritiker, och bland tittarna blev den en stor succé. 

Berättelsen i den första filmen tar oss till ett framtida dystopiskt fängelse där fångcellerna är staplade på höjden snarare än i en korridor. Där tittar fångarna hungrigt på när mat sänks ner ovanifrån, men det är inte alla som får smaka. Medan de översta nivåerna får mat lämnas de nedre till att svälta, vilket sätter grunden för en vansinnig premiss.

Den sadistiska Netflix-filmen chockade tittarna – får nu uppföljare
Från "The Platform" (2019). Foto: Netflix.

Då har The Platform 2 premiär på Netflix

Det var förra året som Netflix gick ut med att de tänker bygga vidare på The Platform som de då ansåg vara "långt ifrån över". För drygt en vecka sedan gick man ut med den första trailern till filmen och gav oss då premiärdatumet som inte är långt borta. The Platform 2 har premiär på Netflix den 4 oktober. 

I den nya filmen tillträder en ny mystisk fängelseledare för att införa sin regel där. Då följer vi en ny invånare som blir indragen i kampen mot ställtes brutala matsystem. "Men när det blir en dödsdom att äta från fel tallrik, hur långt är du villig att gå för att rädda ditt liv?", kan vi läsa i den synopsis som offentliggjordes i samband med att man släppte trailern.

Starka reaktioner från tittarna

Att döma av kommentarerna på YouTube är många väldigt exalterade över att det ska komma en ny Platform-rulle. Sett till hur hårt originalet gick hem finns det obestridligen skeptiker – men överlag verkar det bara vara pepp stämning från tittarna. Här är några starka positiva reaktioner vi kan läsa från användarna:  

– Älskade den första. Är väldigt spänd på denna!! Och bara en kort väntan till oktober.

– Först blev jag besviken över att de skulle göra en uppföljare, men efter att ha sett den här trailern ser jag verkligen fram emot att återvända till denna vridna värld. Låt den [The Platform 2] komma!

– Den här kommer att vara på en helt annan nivå!

– Allt behöver inte en förbannad uppföljare... men den här gör det.

– Överraskad över detta. Kan inte vänta på att få se den. Den första var verkligen bra.

Kommer den nya filmen att falla tittarna i smaken? Det får vi se i höst.

Filmtopp håller dig uppdaterad.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL