Den obehagliga Netflix-serien kallas ”mästerlig” och får tittarna att explodera

Den obehagliga Netflix-serien kallas ”mästerlig” och får tittarna att explodera

  • Netflix
Axel Diedrichs
Uppdaterad 14 juli 2024 kl. 15:15 | Publicerad 13 juli 2024 kl. 09:30

Tips till dig som älskar skräck

Är du på jakt efter en riktigt spännande Netflix-serie? Då kan vi (tittarna) ha hittat den perfekta titeln för dig.

De senaste åren har Netflix satsat stort på att ge fansen riktigt skrämmande orignalfilmer och serier. Detta har lett till lyckade satsningar som Fear Street-trilogin,  oerhört hyllade The Hauning of Hill House och den svenska favoriten Konferensen. Streamingtjänstens satsning har också lett till en hel del mindre bra produktioner, där framför allt Stephen King-adaptionerna varit undermåliga. '

Den obehagliga Netflix-serien kallas ”mästerlig” och får tittarna att explodera
Foto: Netflix.

Missa inte den obehagliga Netflix-serien som kallas ”mästerlig” och får tittarna att explodera

I bruset av Netflix-rysare har ett och annat guldkorn försvunnit på radarn, åtminstone om vi ska tro på vad tittarna tycker. På nätet kan vi se att många hajpar upp fjolårets skräckserie The Fall of the House of Usher med stjärnor som Carla Gugino och Bruce Greenwood

Serien är skapad av Mike Flanagan som gjorde just The Haunting of Hill House och även besläktade The Haunting of Bly Manor. Handlingen följer syskonen Roderick och Madeline Usher som har förvandlat ett läkemedelsföretag till ett imperium av rikedom, privilegium och makt. Men när arvingar i den så kallade "Usher-dynastin" börjar mördas, avslöjas dess mörka hemligheter.

Premiären landade på Netflix i höstas och möttes genast av starka recensioner runt om i Sverige. Den kallades bland annat för "makaber" och "brutal" med "snygga skrämseleffekter", och lyftes även fram för sin roliga svarta humor. Trots detta försvann den relativt snabbt och i dag har den försvunnit någonstans i streamingtjänstens outtömliga utbud. Nu har dock tittarna börjat ge den upprättelse. 

I Facebookgruppen Netflix Bangers kan vi se tittare som är helt lyriska över rysaren, som vissa såg den när den kom och som andra alldeles nyligen har upptäckt. 

"The Fall of the House of Usher är underskattad, helt lysande skriven och mästerligt utförd", skriver en använder. 

"En serie som utan tvekan är värd din tid och uppmärksamhet", skriver en annan. 

Nedan hittar du flera positiva kommentarer om serien:

– Så bra storyline. Ganska brutal också. 

– Briljant porträtt av de rika och giriga. 

– Årets bästa släpp på Netflix.

– Filmtopp råkade vara en av de hårdare tidningarna mot den. 

Foto: Netflix.

Högt betyg på IMDb

Att serien inte gjort braksuccé och nått tittare överallt kan bero på att vissa användare anser den vara för knepigt berättad och att de inte orkade ta sig igenom hela. Filmtopps recensent Mimi Dahlén tillhör skaran som inte var helt nöjd med den: 

– Alla kan skriva en ytlig slasher, men få kan skriva sorg och trauma på samma vis som Mike Flanagan. Och det saknade jag i The House of Usher, skriver hon i sin recension

Vissa menar också att man måste se precis hela för att den ska gå ihop. Men de flesta verkar tycka att The Fall of the House of Usher är en rakt igenom engagerande upplevelse.

Tittar vi på närmare på serien kan vi se att den just nu har 7.9/10 i betyg på IMDb, vilket är väldigt högt i relation till den genomsnittliga skräckserien.

Älskar du en spännande serie, och missat "The Fall of the House of Usher"? Då är det dags att ta reda på vilket åsiktsläger du själv står i.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL