De chockerande Netflix-dokumentärerna alla pratar om just nu

De chockerande Netflix-dokumentärerna alla pratar om just nu

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
18 juli 2024 kl. 18:00

Svenskarna slukar de nya dokumentärerna på Netflix

Det tycks råda någon form av dokumentärhysteri på Netflix just nu. I Sverige domineras topplistan på streamingtjänsten av en handfull nyutkomna dokumentärer. Här är Netflix-dokumentärerna du inte får missa.

Netflix har länge varit fantastiskt duktiga på att producera typen av dokumentärer som blir vida omtalade, men frågan är om de inte precis lagt i ännu en växel på den fronten. I juli har streamingjätten släppt flera nya dokumentärer som blivit omedelbara succéer.

Ett bevis på att det går väldigt bra för dokumentärproduktionerna på Netflix just nu är att mer än hälften, sex av tio, titlar på topplistan över de populäraste serierna i Sverige just nu är dokumentärer.

För att du inte ska känna dig utanför listar vi dokumentärerna som svenskarna inte tycks kunna få nog av just nu.

6 populära (och i vissa fall chockerande) Netflix-dokumentärer just nu

Pappa till 1000 barn
Foto: Netflix.

Pappa till 1000 barn

Dokumentärserien Pappa till 1000 barn har vi redan tipsat om i en separat artikel, men givetvis förtjänar den ett omnämnande även här. Inte minst med tanke på att det kanske är den mest omtalade av dokumentärerna den senaste tiden.

Pappa till 1000 barn följer några familjer som gör en fasansfull upptäckt – den charmige spermadonatorn i Nederländerna som hjälpt dem bilda familj kan ha donerat sin sperma till åtminstone hundratals, eventuellt till och med tusentals andra, världen över.

De chockerande Netflix-dokumentärerna alla pratar om just nu
Foto: Netflix.

Worst Roommate Ever (säsong 2)

Den andra dokumentären som varit en snackis på Netflix under en längre tid är den andra säsongen av Worst Roommate Ever som hade premiär i slutet av juni. Titeln på true crime-dokumentärserien säger egentligen allt vi behöver veta för att förstå vad den handlar om – här får vi ta del av boendearrangemang med rumskamrater, hyresgäster och dylikt som förvandlas till den värsta sortens mardrömmar.

Homicide Los Angeles
Foto: Netflix.

Homicide Los Angeles

Homicide är en annan true crime-favorit som precis återvänt med en uppföljande säsong. Den första säsongen riktade strålkastarljuset mot ökända mord i New York City, men till den andra säsongen byter vi kust till Los Angeles. I säsongen får vi djupdyka i fem omtalade mordfall i änglarnas stad.

De chockerande Netflix-dokumentärerna alla pratar om just nu
Foto: Netflix.

America's Sweethearts: Dallas Cowboys Cheerleaders

Sverige har långtifrån en obefintlig tradition inom cheerleading som sport, men den är inte heller i närheten lika rik som i USA. Därför är det aningen överraskande att America's Sweethearts: Dallas Cowboys Cheerleaders har parkerat på topplistan över de populäraste serierna i flera veckors tid nu.

I serien får vi följa dansarna och koreograferna bakom Dallas Cowboys Cheerleaders, från audition-rundorna till hårdträningen och vidare till de stora arenorna där allt arbete ska visas upp. Kanske är det just för att många i Sverige är obekanta med sporten som dokumentärserien fascinerar så.

Simone Biles: Rising
Foto: Netflix.

Simone Biles: Rising

Lagom till OS i Paris 2024 har den tvådelade dokumentären Simone Biles: Rising hittat till Netflix. Här får vi följa en av modern gymnastiks stora revolutionärer, som tänjt på gränserna för vad som är möjligt inom sporten. Vi får också en närmare inblick i det mentala spelet som ledde till att Simone Biles valde att kasta in handduken under senaste OS i Tokyo.

Biles kommer att delta i Paris OS.

Fallet Yara
Foto: Netflix.

Fallet Yara: Bortom rimligt tvivel

Slutligen är det ännu en kriminaldokumentär som fängslar de svenska Netflix-användarna. I Fallet Yara: Bortom rimligt tvivel färdas vi till en italiensk småstad där försvinnandet av en 13-årig flicka och en problematisk utredning förändrade platsen för alltid.

Utforska fler artiklar om utbudet på Netflix på Filmtopp.se.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL