Därför blir det ingen ”Vikings: Valhalla” säsong 4 – skaparen svarar

Därför blir det ingen ”Vikings: Valhalla” säsong 4 – skaparen svarar

  • Netflix
Axel Diedrichs
13 juli 2024 kl. 10:25

"Jag visste från början..."

Serien är etta på Netflix men någon fortsättning finns det inga planer på. Därför får vi inte se ”Vikings: Valhalla” säsong 4.

Vintern 2022 var det premiär för den äventyrliga Netflix-serien Vikings: Valhalla och tidigare i veckan var det premiär för den tredje säsongen. Även om den kontinuerligt kanske inte nått upp till de höjder som Vikings från 2013 gjorde, så råder det inga tvivel om att tittarna älskar serien. 

Vikings Valhalla ligger i skrivande stund etta bland Netflix mest populära serier i såväl Sverige som Italien, Portugal, Serbien och många andra länder runt om i världen. Därför kommer det kanske som en överraskning att man inte väljer att gå vidare med den.

Därför blir det ingen ”Vikings: Valhalla” säsong 4 – skaparen svarar
Foto: Netflix.

Skaparens svar – därför uteblir ”Vikings: Valhalla” säsong 4

Tittare kommer säkerligen att ta hårt på nyheten om att det inte blir en fortsättning på Vikings: Valhalla. Frågan är också om de kan förstå skälet till varför man lägger ned serien. Beskedet kommer inte från Netflix själva, utan skaparen Jeb Stuart som säger till tidningen IGN att beslutet kändes "förnuftigt ur ett berättarperspektiv". 

I ett utlåtande säger Stuart följande om att lägga ned Vikings: Valhalla efter tre säsonger:

– Jag är så tacksam över att ha fått tre säsonger till att berätta Leif, Harald, and Freydis berättelse.

– Jag visste från början att jag ville visa utvecklingen av hur tre av de mest kända vikingarna blev de ikoner vi känner idag, och det har vi gjort.

Ofta utvecklar produktioner sina serier utifrån en treårig plan, men det är inte alltid som de får ynnesten att fullfölja den. Om du behöver trösta dig över att det inte blir någon fjärde säsong av Vikings: Valhalla kan du tänka på just det att planen gick i lås och att vi fick alla tre säsonger.

Finns det någon möjlighet att serien fortsätter?

Vanligtvis när man tar död på serier så stannar de under jorden. Men det är sällan lika definitivt när beskedet kommer från skaparen och inte streamingtjänsten, vilket är fallet med Vikings: Valhalla. Vi vill inte väcka några falska förhoppningar men skulle tittarna kräva en fortsättning, så kan det vara som så att Jeb Stuart blir illa tvungen att ändra sig.

Vidare ska vi komma ihåg att det händer att diverse tittarfavoriter kommer tillbaka långt senare, och då i uppdaterad skrud. Vi har sett serier som Prison Break och Dexter återvända för att ge tittarna en sista säsong – flera år efter att originalet gått i mål. 

Filmtopp håller dig uppdaterad.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL